Business & Finance Τετάρτη 2/10/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Yποτονική συνεδρίαση – Σε στάση αναμονής οι επενδυτές

Wall Street: Yποτονική συνεδρίαση – Σε στάση αναμονής οι επενδυτές

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή κινήθηκε ο δείκτης S&P 500 στη σημερινή συνεδρδίαση, με το ράλι της αγοράς να διακόπτεται εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στη Μέση Ανατολή. 

Ο δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο 0,01% στις 5.709,54 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε επίσης οριακά 0,08% στις 17.925,12 μονάδες, ενώ αντίστοιχη ήταν και η εικόνα για τον Dow Jones που έκλεισε στις 42.196,52 μονάδες με οριακή άνοδο 0,09%.

H μετοχή της Nike υποχώρησε περισσότερο από 6% αφότου η εταιρεία απέσυρε τo guidance για ολόκληρο το έτος εν όψει της αλλαγής διευθύνοντος συμβούλου. Επίσης, η μετοχή της Tesla σημείωσε πτώση 3,5%, αν και ο τεχνολογικός τομέας βρήκε στήριγμα στην άνοδο 1,6% της Nvidia. 

Το κλίμα παρέμεινε υποτονομικό, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής εν μέσω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Το Ιράν εξαπέλυσε βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ και το Τέλ Αβίβ διαμήνυσε ότι θα απαντήσει στην κίνηση της Τεχεράνης, γεγονός που έκαμψε την όρεξη των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου και μαζί και τον ενθουσιασμό. Οι επενδυτές προετοιμάζονται για μεγαλύτερη αβεβαιότητα καθώς το Ισραήλ άρχισε στρατιωτική επιχείρηση στο Λίβανο. 

Ο δείκτης VIX της Wall Street που παρακολουθεί τη μεταβλητότητα, γνωστός ως δείκτης φόβου, υπαναχώρησε μετά το άλμα της Τρίτης. 

«Παρότι οι επενδυτές δεν ανησυχούν συνήθως υπερβολικά για τέτοια γεγονότα έως ότου γίνει πιο ξεκάθαρος ο οικονομικός αντίκτυπος, παρατηρούμε κάποια νευρικότητα», ανέφερε η Λίζα Έρικσον της U.S. Bank Wealth Management.

Τα στοιχεία της ADP έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν περισσότερες του αναμενομένου θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ το Σεπτέμβριο. Τα στοιχεία αυτά έρχονται δύο ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση των ιδιαίτερα κρίσιμων στοιχείων για την απασχόληση Σεπτεμβρίου, τα οποία θα καθορίσουν εν μέρει και την επόμενη κίνηση της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News