Business & Finance Τετάρτη 2/10/2024, 19:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στάσιμη συνεδρίαση παρά την άνοδο της ενέργειας και της άμυνας

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στάσιμη συνεδρίαση παρά την άνοδο της ενέργειας και της άμυνας

Σε στάσιμα επίπεδα έκλεισε σήμερα ο δείκτης STOXX 600, καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από το ριψοκίνδυνο ενεργητικό εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στη Μέση Ανατολή, παρότι η άνοδος των μετοχών ενέργειας συγκράτησε τις απώλειες.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 παρέμεινε σταθερός στις 521,14 μονάδες, χωρις να καταφέρνει να βρει κατεύθυνση στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, παρότι άνοιξε με άνοδο. 

Ο ενεργειακός κλάδος ενισχύθηκε 1,6% και έκλεισε την καλύτερη συνεδρίαση σε διάρκεια μεγαλύτερη των οκτώ εβδομάδων, καθώς οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. 

Οι συγκρούσεις ώθησαν σε άνοδο και τις αμυντικές βιομηχανίες, μεταξύ των οποίων η γερμανική Rehinmentall και η βρετανική BAE Systems, που ενισχύθηκαν περισσότερο από 1% εκάστη, ενώ και η σουηδική SAAB σημείωσε κέρδη 2,5%. 

Ο κλάδος κοινής ωφελείας καθοδήγησε τις απώλειες μεταξύ των κορυφαίων κλάδων του STOXX 600 με πτώση 1,6%. 

Σε επίπεδο μακροοικονομικών, η ανεργία στην Ευρωζώνη για το μήνα Αύγουστο διατηρήθηκε στο 6,4%, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει αναλυτές. Παρ΄όλα αυτά, η ζήτηση για εργασία παραμένει υψηλή παρά το εξασθενημένο οικονομικό περιβάλλον, σύμφωνα με την ING. 

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,33% στις 19.149,03 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε με ήπιες μεταβολές, κλείνοντας θετικά κατά 0,05% στις 7.577 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 8.290,86 μονάδες. 

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 και ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψαν πτώση 0,55% και 0,28% αντίστοιχα. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News