Business & Finance Τετάρτη 2/10/2024, 16:57
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνέχεια στην ανησυχία – Στο κόκκινο ξανά ο S&P 500

Wall Street: Συνέχεια στην ανησυχία – Στο κόκκινο ξανά ο S&P 500

Πτώση για δεύτερη μέρα καταγράφει ο S&P 500 στη Wall Street με φόντο την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και τα στοιχεία που έδειξαν την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 διολισθαίνει κατά 0,2% στις 5.696,6 μονάδες, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,03% στις 42.167,98 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,48% στις 17.827,84 .

Η Nike σημειώνει απώλειες άνω του 6%, αφού ο γίγαντας αθλητικών παπουτσιών αναθεώρησε τις ετήσιες προβλέψεις του ενόψει της αλλαγής του διευθύνοντος συμβούλου. Η τεχνολογία υποχωρεί επίσης κατά δεύτερη ημέρα με την Tesla να σημειώνει πτώση άνω του 4% μετά την ανακοίνωση των αριθμών παράδοσης.

Οι δείκτες προέρχονται από μια συνεδρίαση με απώλειες, καθώς η αύξηση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή έπληξε τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και τον ενθουσιασμό των επενδυτών για τη νέα περίοδο συναλλαγών. Ο Dow σημείωσε χθες πτώση άνω των 170 μονάδων, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite υποχώρησαν κατά 0,9% και 1,5% αντίστοιχα. Παράλληλα, ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου με το αργό να ενισχύεται πάνω από 3%.

«Η μεγάλη ανησυχία τώρα είναι αν αυτή η σύγκρουση εξελιχθεί σε πόλεμο μεγαλύτερης κλίμακας σε ολόκληρη την περιοχή, κάτι που φυσικά θα μπορούσε να αποτελέσει μια μεγάλη έκπληξη», δήλωσε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Carson Group.

Την ίδια ώρα, τα στιχεία της ADP έδειξαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση της ιδιωτικής μισθοδοσίας τον Σεπτέμβριο, θολώνοντας το τοπίο ως προς την πορεία μείωσης των επιτοκίων. Η οριστική εικόνα θα διαμορφωθεί την Παρασκευή με την έκθεση για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο: Νέο ράλι στη σκιά της Μέσης Ανατολής 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News