Business & Finance Τρίτη 1/10/2024, 16:56
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διόρθωση μετά το ράλι του Σεπτεμβρίου

Wall Street: Διόρθωση μετά το ράλι του Σεπτεμβρίου

Σε κατοχύρωση κερδών έπειτα από έναν απροσδόκητα ισχυρό μήνα και τρίμηνο προχωρά η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διολισθαίνει 290 μονάδες ή 0,7%. Ο S&P 600 υποχωρεί 0,6%, όπως και τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

Οι traders παρακολουθούν στο μεταξύ και τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την απεργία στα λιμάνια των ΗΠΑ. Παρότι οι καταναλωτές δεν θα επηρεαστούν άμεσα, η διακοπή του εμπορίου μπορεί να στοιχίσει στην αμερικανική οικονομία εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Οι σημερινές ήπιες απώλειες σημειώνονται αφότου ο S&P 500 και ο Dow έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ στη χθεσινή συνεδρίαση, την τελευταία του Σεπτεμβρίου και το τρίτου τριμήνου. 

Σημειώνεται ότι παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος είναι ο χειρότερος μήνας του έτους για τις μετοχές, όμως αυτή τη φορά έσπασε τα ιστορικά ρεκόρ. Και οι τρεις βασικοί αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν άνοδο και ήταν ο πρώτος θετικός Σεπτέμβριος για τον S&P 500 από το 2019. Επίσης, θετικό ήταν το αποτέλεσμα και στο τρίμηνο. 

Σημειώνεται ότι χθες σημειώθηκε άνοδος παρότι ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν είναι σε καμία προκαθορισμένη πορεία σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατί υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου παρά την κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή

ΗΠΑ: Πώς θα επηρεάσει την οικονομία η απεργία λιμενεργατών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News