Business & Finance Τρίτη 1/10/2024, 11:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα άνοδος με οδηγό την ΕΤΕ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα άνοδος με οδηγό την ΕΤΕ

Ήπιες ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τη μετοχή της ΕΤΕ να ενισχύεται εκ νέου με αυξημένο μάλιστα τζίρο, εν μέσω οριακής ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών που έχουν στραμμένο το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:30, διαμορφώνεται στις 1.455,28 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,23% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 22 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,29%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,26%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,5% στις 1.257,82 μονάδες με την ΕΤΕ να σημειώνει νέα σημαντική άνοδο 1%, ενώ πιο περιορισμένα είναι τα κέρδη για Eurobank και Alpha. Τέλος, ήπια πτωτικά κινείται η Πειραιώς.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ, της Ελλάκτωρ, της Εθνικής, του ΟΤΕ και της Eurobank. Αντιθέτως πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas, της Viohalco και της Τιτάν.

Παρά τις ημερήσιες απώλειες χθες, το φθινόπωρο ξεκίνησε θετικά για το Χ.Α., με το απόλυτα επιτυχημένο, όπως δείχνουν τα πράγματα, placement της ΕΤΕ να σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την αγορά και ειδικά τον τραπεζικό κλάδο, ενώ ανοίγει τον δρόμο για τις κινήσεις άλλων εισηγμένων μέσα στον Οκτώβριο (Cenergy, Τράπεζα Αττικής).

Εγχώριοι αναλυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία του Χ.Α., αρκεί βέβαια να το επιτρέψει το διεθνές σκηνικό, καθώς είμαστε πέντε περίπου εβδομάδες έως τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές κι ενώ μαίνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή.

Πάντως η Optima Bank σημειώνει πως διατηρεί τη θετική της άποψη για τις ελληνικές μετοχές, καθώς θεωρεί πως οι θετικοί καταλύτες υπερβαίνουν τους κινδύνους και οι αποτιμήσεις τους παραμένουν ελκυστικές. Η χρηματιστηριακή αναμένει πως οι εταιρικές ενέργειες θα συνεχιστούν, αν και με χαμηλότερο ρυθμό και εκτιμά πως το ελληνικό Χρηματιστήριο προσφέρει πλέον βαθύτερες εκπτώσεις αποτιμήσεων σε σχέση με την αρχή του έτους, λόγω της υποαπόδοσής του σε σχέση με τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στάση αναμονής και μικρές μεταβολές

Wall Street: O α’ ανοδικός Σεπτέμβριος για τον S&P 500 από το 2019 – Νέο ρεκόρ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News