Business & Finance Τρίτη 1/10/2024, 10:50
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στάση αναμονής και μικρές μεταβολές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στάση αναμονής και μικρές μεταβολές

Σταθεροποιητικά και με επιφυλακτικότητα κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια  με τους επενδυτές να αναμένουν τη σημερινή ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείται με οριακές απώλειες 0,02% στις 522,7 μονάδες, αφού χθες κατέγραψε τη χειρότερη ημερήσια επίδοση τουλάχιστον της τελευταίας εβδομάδας. Οι μετοχές τεχνολογίας είναι αυτές που δίνουν τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη, με άνοδο 0,5%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,2% στις 19.363,7 μονάδες και στη Γαλλία οι απώλειες στον CAC 40 φτάνουν το 0,5% στια 7.590,85. Στη Βρετανία, ο FTSE κινείται οριακά θετικά στις 8.242 μονάδες, ενώ ο ιταλικός MIB είναι σχεδόν αμετάβλητος.

Οι επενδυτές εστιάζουν σήμερα στα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό από την ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο. Τα προκαταρκτικά εναρμονισμένα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γερμανίας που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας υποχώρησε στο 1,8% τον Σεπτέμβριο, από 2% τον Αύγουστο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν 1,9%. 

Τα στοιχεία είναι πιθανό να ενισχύσουν τις πιθανότητες για νέα μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Εξάλλου, η Christine Lagarde άφησε χθες για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι θα υπάρξει νέα μείωση τον Οκτώβριο. 

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα νωρίτερα, ενώ πολλές αγορές είναι κλειστές λόγω δημόσιας αργίας την Τρίτη, συγκεκριμένα στη Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα. Η αγορά στην ηπειρωτική Κίνα θα παραμείνει κλειστή για το υπόλοιπο της εβδομάδας λόγω των διακοπών της Χρυσής Εβδομάδας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: O α’ ανοδικός Σεπτέμβριος για τον S&P 500 από το 2019 – Νέο ρεκόρ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News