Business & Finance Δευτέρα 30/09/2024, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στις ευρωαγορές – Σβήνει το αισιόδοξο κλίμα

Πτώση στις ευρωαγορές – Σβήνει το αισιόδοξο κλίμα

Σε αρνητικό έδαφος ανοίγει η τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου στην ευρωπαϊκή αγορά, με τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου να προχωρούν σε διόρθωση μετά το ράλι της περασμένης Παρασκευής. 

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολισθαίνει κατά 0,12%, με μεγαλύτερο βαρίδι τον κλάδο των αυτοκινήτων. O γερμανικός Dax εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,2%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά τουλάχιστον 0,5%, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου άνοιξε με πτώση 0,1% περίπου.

Το κλίμα ενδέχεται να επηρεαστεί από την ανακοίνωση του πληθωρισμού στη Γερμανία και την Ιταλία σήμερα, τα τελικά στοιχεία για τη βρετανική ανάπτυξη, καθώς και τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία. Σημειώνεται επίσης ότι σήμερα αναμένεται να σχολιάσει και η πρόεδρος της ΕΚΤ, Christine Lagarde, την εικόνα στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής.

Η εβδομάδα ξεκινά σε ασθενείς ρυθμούς έπειτα από την «εκρηκτική» συνεδρίαση της Παρασκευής για τον Stoxx 600, που έκλεισε σε νέα υψηλά χάρη στην ευφορία που επικράτησε στις διεθνείς αγορές από τις εξελίξεις στην Κίνα. Ειδικότερα, η κινεζική κυβέρνηση έπειτα από έντονη και παρατεταμένη πίεση από τη διεθνή κοινότητα ανακοίνωσε έκτακτα και ισχυρά μέτρα στήριξης της οικονομίας, τα οποία αναμένεται να αναβιώσουν τη δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Σημειώνεται ότι οι κινεζικές μετοχές κατέγραψαν την καλύτερη ημερήσια συνεδρίαση από το 2008 τη Δευτέρα, με άνοδο τουλάχιστον 8%, ολοκληρώνοντας ένα εννιαήμερο ανοδικό σερί.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Άλμα 8% για τις κινεζικές μετοχές – Πτώση 4,64% για τον Nikkei

Ράλι στις κινεζικές αγορές: Τα μέτρα-μπαζούκας «χάρισαν» 17 δισ. στον Mr Louis Vuitton

Κίνα: Στροφή στις δημοσιονομικές δαπάνες – Προσδοκίες για περαιτέρω μέτρα στήριξης

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News