Business & Finance Παρασκευή 27/09/2024, 11:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποίηση μετά το ράλι εν αναμονή νέων καταλυτών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποίηση μετά το ράλι εν αναμονή νέων καταλυτών

Περιορισμένες διακυμάνσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ήπια ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

Η αγορά έχει συμπληρώσει τέσσερις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικά κέρδη 3,23%. Πλέον αναμένει το placement της Εθνικής αλλά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων, η δημοσίευση των οποίων ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα.

O Γενικός Δείκτης στις 1130 διαμορφώνεται στις 1.473,26 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,11% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 26 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,19%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί οριακά κατά 0,08% καθώς μόνο η ΕΤΕ σημειώνει ήπια άνοδο.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν, των ΕΛΠΕ και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas, της Πειραιώς και της Alpha Bank.

Την ίδια ώρα, ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη Γαλλία και την Ισπανία έπεσε κάτω από τον στόχο του 2%, ενισχύοντας το σενάριο που θέλει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επιταχύνει το ρυθμό μείωσης των επιτοκίων.

Μετά από 27 συνεδριάσεις στενού εύρους διακύµανσης, ο Γενικός Δείκτης επιδιώκει να κατοχυρώσει την παραµονή του πάνω από τη στήριξη των 1.450 µονάδων, µε το επόµενο µεγάλο «στοίχηµα» να είναι η υπέρβαση του υπερδεκαετούς υψηλού, το οποίο βρίσκεται λίγο υψηλότερα από τις 1.500 µονάδες, σχολιάζει στην «Καθημερινή» ο Πέτρος Στεριώτης, πιστοποιηµένος τεχνικός αναλυτής και διαχειριστής χαρτοφυλακίου.

Η αγορά πήρε αρκετές ανάσες, µε τη γενική τάση να παραµένει ανοδική στα διάφορα χρονικά πλαίσια ανάλυσης. Απαξ και ολοκληρώθηκαν οι προγραµµατισµένες αναδιαρθρώσεις δεικτών που συµπεριλαµβάνουν ελληνικούς τίτλους και οι ετυµηγορίες των ξένων οίκων για το ελληνικό αξιόχρεο, πλέον στο επίκεντρο περνάει το placement της Εθνικής Τράπεζας, τονίζει ο αναλυτής. Σε αυτό το πλαίσιο, η τραπεζοκεντρικότητα του Χ.Α. όχι µόνο διατηρείται αλλά και ενισχύεται µετά και την καλοδεχούµενη επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου στο ελληνικό ταµπλό και ενόψει της (µεγάλης) προσφοράς τίτλων της Εθνικής, προσθέτει ο κ. Στεριώτης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά με φόντο τον πληθωρισμό

Πληθωρισμός: Βουτιά κάτω από το 2% σε Γαλλία και Ισπανία

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 – Πρωταγωνιστής ο κλάδος τσιπ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News