Business & Finance Πέμπτη 26/09/2024, 21:15
ΑΓΟΡΕΣ

Άργυρος: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012

Άργυρος: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012

Ο άργυρος άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από το 2012, ενώ ο χρυσός σημείωσε νέο ρεκόρ καθώς οι προσδοκίες για πρόσθετες μειώσεις επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ ενίσχυσαν τα πολύτιμα μέταλλα.

Το λευκό μέταλλο σημείωσε άλμα έως και 2,8% στα 32,71 δολάρια η ουγγιά στη σημερινή συνεδρίαση, επεκτείνοντας τα φετινά κέρδη του στο 37%. Η άνοδος ακολούθησε το γενικότερο ράλι για τα πολύτιμα μέταλλα, με τον χρυσό να σημειώνει ακόμη ένα ρεκόρ.

Ο άργυρος είναι ένα από τα βασικά εμπορεύματα με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος, καθώς η στροφή της Fed προς μία χαλαρότερη νομισματική πολιτική την περασμένη εβδομάδα και η προοπτική περαιτέρω μειώσεων των επιτοκίων, ευνοούν τα μέταλλα. Τα κέρδη υποστηρίχθηκαν από τη δυνατότητα αυξημένης βιομηχανικής χρήσης, καθώς η Κίνα κινείται για να τονώσει την οικονομία της.

«Ο άργυρος θεωρείται η φθηνή εναλλακτική λύση στον χρυσό και καθώς ο χρυσός συνεχίζει να χτυπά αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά και ο χαλκός σε υψηλό 2 1/2 μηνών, οι traders στράφηκαν σε αυτό ξεπερνώντας την αντίσταση στα 32,50 δολάρια», δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στο Saxo Bank A/S. 

Ο χρυσός σημείωσε ρεκόρ στα 2.685,58 δολάρια η ουγγιά, ξεπερνώντας το υψηλό όλων των εποχών που είχε αγγίξει στην προηγούμενη συνεδρίαση, προτού εξισορροπήσει στα 2.664,85 δολάρια.

Οι traders στην αγορά πολύτιμων μετάλλων αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σήμερα Πέμπτη, εν μέσω προσδοκιών για συνέχιση των επιτοκιακών μειώσεων.

Τα στοιχεία στις ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων αυτών για τις ατομικών καταναλωτικές δαπάνες που αναμένεται την Παρασκευή θα μπορούσαν να δώσουν πρόσθετες ενδείξεις για την πιθανή πορεία χαλάρωσης της Fed.

Ο άργυρος ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά 0,7% στα 32,02 δολάρια η ουγγιά. Η τιμή του ωστόσο παραμένει πολύ κάτω από το υψηλό όλων των εποχών, σχεδόν 50 δολαρίων που είχε αγγίξει το 2011.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News