Business & Finance Πέμπτη 26/09/2024, 16:53
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδος προς νέα ρεκόρ μετά τα ισχυρά μάκρο

Wall Street: Ανοδος προς νέα ρεκόρ μετά τα ισχυρά μάκρο

Ξαναβρίσκει τον βηματισμό της η Wall Street -μετά από μια συνεδρίαση με μεικτά πρόσημα- με φόντο τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,6%, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 1,01%. Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 202 μονάδες ή 0,48%.

Η Micron Technology εκτινάσσεται κατα 18% μετά την έκδοση ισχυρού guidance για το τρέχον τρίμηνο. Τα αποτελέσματα για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο της Micron ξεπέρασαν επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα, οι άλλες μετοχές που συνδέονται με τους ημιαγωγούς Applied Materials και Lam Research σημειώνουν άνοδο 6%.

Μια σειρά από οικονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας, αίρωντας τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μειώνει επιθετικά τα επιτόκια από τον φόβο της επιβράδυνσης της οικονομίας.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.

Οι αρχικές αιτήσεις μειώθηκαν κατά 4.000 σε 218.000 την εβδομάδα που έληξε στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ η μέση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων έκανε λόγο για 223.000 αιτήσεις.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, που αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν επιδόματα, αυξήθηκαν σε 1,83 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 14 Σεπτεμβρίου μετά από αναθεώρηση προς τα κάτω των στοιχείων της προηγούμενης εβδομάδας, αν και παραμένουν κάτω από τα επίπεδα που είχαν επιτευχθεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Επίσης, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Αύγουστο παρέμειναν αμετάβλητες έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων για μείωση, ενώ η τελική μέτρηση του ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου ήταν αμετάβλητη στο ισχυρό 3%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη η ανάκαμψη μετά την πανδημία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News