Business & Finance Πέμπτη 26/09/2024, 10:56
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ισχυρά κέρδη με ώθηση από την Κίνα – Βουτιά της H&M

Ευρωαγορές: Ισχυρά κέρδη με ώθηση από την Κίνα – Βουτιά της H&M

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ισχυρά κέρδη την Πέμπτη, ωθούμενες από την άνοδο στις ασιατικές αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,94% με σχεδόν όλους τους κλάδους σε θετικό έδαφος.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,96% στις 19.100 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,2% στις 7.663 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ανεβαίνει κατά 0,45% στις 8.306 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 1,02%. 

Το θετικό ξεκίνημα έρχεται μετά την άνοδο των αγορών της ασιατικές αγορές μετά την είδηση ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει κεφάλαια στις κορυφαίες τράπεζες της.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 2,12%, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοσίευσε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου. Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας επέκτεινε το σερί των κερδών του για έβδομη ημέρα.

Ωστόσο, οι μετοχές της H&M σημειώνουν πτώση άνω του 5%, αφού η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας στον κόσμο δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο για τα λειτουργικά κέρδη και αναθεώρησε το guidance της για το περιθώριο κέρδους.

Η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 3,51 δισ. σουηδικές κορώνες (345,8 εκατ. δολάρια), έναντι 4,74 δισ. σουηδικών κορώνων πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της LSEG είχαν προβλέψει λειτουργικά κέρδη 4,93 δισ. κορωνών, ανέφερε το Reuters.

«Προς το παρόν εκτιμούμε ότι το φετινό λειτουργικό περιθώριο κέρδους θα είναι χαμηλότερο από το 10%», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Daniel Ervér, διευθύνων σύμβουλος της H&M.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Τέλος στο 4ήμερο σερί του Dow – Κάτω από το ρεκόρ του ο S&P 500

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News