Business & Finance Τετάρτη 25/09/2024, 19:30
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μικρές απώλειες – «Ξεφούσκωσε» το ράλι από Κίνα

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μικρές απώλειες – «Ξεφούσκωσε» το ράλι από Κίνα

Mε ελαφρά πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600, καθώς οι τιμές ενέργειας ακολούθησαν την πτώση των τιμών πετρελαίου. Η γερμανική SAP υποχώρησε στην είδηση ότι οι ΗΠΑ άρχισαν έρευνα στην εταιρεία λογισμικού για πιθανή απόπειρα διαμόρφωσης των τιμών. 

Ο δείκτης έκλεισε με πτώση 0,1%, μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις. Η SAP υποχώρησε 2,4%, καθώς το Bloomberg μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ ερευνούν την εταιρεία, την Carahsoft Technology και άλλες με την κατηγορία ότι υπερχρέωσαν κυβερνητικές υπηρεσίες στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. 

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,39% στις 18.923 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.565 μονάδες, υποχωρώντας 0,5%. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 έχασε 0,17% στις 8.268 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε απώλειες 0,12% στις 33.840 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 11.792 μονάδες με πτώση 0,38%.

Ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου καθοδήγησε τις απώλειες μεταξύ των κορυφαίων κλάδων του STOXX 600 με πτώση 1,7%. Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 1%, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν τα τελευταία μέτρα στήριξης της Κίνας θα μπορούσαν να στηρίξουν την οικονομία της και να πυροδοτήσουν αύξηση της ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, που είναι και ο μεγαλύτερος εισαγωγός αργού.  

Οι τομείς με μεγάλη έκθεση στην Κίνα, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, υποχώρησαν 1,3%, αφού ενισχύθηκαν περίπου 3% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας μείωσε επίσης τα επιτόκιά της στο 3,25% από 3,50%, όπως αναμενόταν, και εκτιμά ότι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό θα παραμείνουν ευνοϊκές. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης έκλεισε με άνοδο 0,7%. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News