Business & Finance Τετάρτη 25/09/2024, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σταθεροποίηση στα νέα ρεκόρ

Wall Street: Σταθεροποίηση στα νέα ρεκόρ

Με μεικτά πρόσημα διαπραγματεύονται οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη με την προσοχή να είναι στραμμένη στους αξιωματούχους της Fed για δηλώσεις σχετικά με την πορεία της νομισματικής χαλάρωσης.

O βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,23% στις 42.112,71 μονάδες, ο ευρύτερος S&P κερδίζει μόλις 0,05% στις 5.735,72 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,25% στις 18.121,36 μονάδες.

Ο S&P 500 και ο Dow έκλεισαν με νέα ρεκόρ την Τρίτη, καθώς παραμένει η αισιοδοξία στον απόηχο της γενναίας μείωσης των επιτοκίων από τη Fed την περασμένη εβδομάδα. 

Η αισιοδοξία καταλαγιάζει από την έκθεση του Conference Board που δείχνει ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ μειώθηκε απροσδόκητα τον Σεπτέμβριο λόγω ανησυχιών για την υγεία της αγοράς εργασίας.

Παράλληλα, οι οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν επίσης λιγότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Τετάρτης, αυξάνοντας τις ανησυχίες και για την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ.

Αρκετοί αξιωματούχοι της Fed πρόκειται να μιλήσουν τις επόμενες ημέρες με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο κυρίως στον πρόεδρο Jerome Powell που θα μιλήσει την Πέμπτη – και είναι πιθανό να δώσουν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τα σχέδια της τράπεζας για μείωση των επιτοκίων.

Η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα κηρύσσοντας την έναρξη του κύκλου νομισματικής χαλάρωσης, ο οποίος, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειώσεις επιτοκίων συνολικά κατά 125 μονάδες βάσης φέτος.

Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών – το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Fed – αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή και είναι πιθανό να επηρεάσουν τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια. 

Η μετοχή της Nvidia ενισχύεται και σήμερα περίπου 2%, επεκτείνοντας τα χθεσινά κέρδη μετά τις αναφορές ότι ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang ολοκλήρωσε την πώληση μετοχών της εταιρείας, στο πλαίσιο ενός σχεδίου συναλλαγών.

Οι πωλήσεις μετοχών του Huang είχαν κλονίσει την εμπιστοσύνη ορισμένων στην εταιρεία, ειδικά αφού τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia δεν είχαν ικανοποιήσει κάποιες υψηλές προσδοκίες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News