Business & Finance Τετάρτη 25/09/2024, 11:06
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή διόρθωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρή διόρθωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν ελαφρώς την Τετάρτη, περιορίζοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης που πυροδοτήθηκαν από τα κινεζικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαπραγματεύεται περίπου 0,18% με τους περισσότερους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,47% στις 18.907 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,36% στις 7.576,4 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,19% στις 8.267 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός IBEX 35 χάνουν 0,4%. 

Ο τραπεζικός δείκτης της Ευρώπης ήταν μεταξύ εκείνων που ηγήθηκαν των απωλειών, με πτώση σχεδόν 0,8%, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν το σίριαλ της εξαγοράς της Commerzbank από UniCredit.

Η ιταλική UniCredit, με έδρα το Μιλάνο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αύξησε τη συμμετοχή της στην Commerzbank σε περίπου 21% και υπέβαλε αίτημα για να αυξήσει τη συμμετοχή της αυτή σε έως και 29,9%. Είχε προηγηθεί η κίνηση της UniCredit να αποκτήσει μερίδιο 9% στην Commerzbank νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι μετοχές της Commerzbank, η οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Bettina Orlopp θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στο εγγύς μέλλον, κινούνται σήμερα σταθεροποιητικά.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, τα στοιχεία που ανακοινωθηκαν τη Δευτέρα για τον PMI στην Ευρωζώνη δείχνουν μια αδυναμία ανάκαμψης ενισχύοντας την πιθανότητα μιας νέας μείωσης επιτοκίων τον Οκτώβριο.

Οι traders στοιχηματίζουν πλέον σε χαλάρωση κατά 48 μονάδες βάσης στις δύο συνεδριάσεις της ΕΚΤ φέτος, από περίπου 37 μονάδες βάσης πριν από μία εβδομάδα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News