Business & Finance Τρίτη 24/09/2024, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σταθεροποιητικές κινήσεις – Προς νέο ρεκόρ ο Dow

Wall Street: Σταθεροποιητικές κινήσεις – Προς νέο ρεκόρ ο Dow

Μικρές μεταβολές καταγράφονται στη Wall Street με τον Dow Jones να διαπραγματεύεται σε επίπεδα νέου ρεκόρ.

O βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει μόλις 0,02% στις 42.133 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται χάνει 0,06% στις 5.715 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει μόλις 0,08% στις 17.985 μονάδες. 

Η άνοδος έχει πυροδοτηθεί κυρίως από την ελπίδα ότι τα χαμηλότερα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα οδηγήσουν την οικονομική ανάπτυξη και θα ενισχύσουν τα κέρδη.

Οι ευαίσθητοι στο επιτόκιο κλάδοι, όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, κινήθηκαν υψηλότερα τις τελευταίες εβδομάδες εν αναμονή των περικοπών της Fed. Υπάρχουν τώρα τέσσερις τομείς στον S&P 500 που υπεραποδίδουν της αγοράς το 2024, σε σύγκριση με μόλις δύο τομείς τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον Paul Hickey, συνιδρυτή της Bespoke Investment Group.

«Είδατε τη σκυτάλη να περνάει από αυτές τις μετοχές της megacap στην ευρύτερη αγορά», δήλωσε ο Hickey στο CNBC.

Ο οικονομικός διευθυντής της Goldman Sachs εκτιμά ότι η κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης θέτει την αμερικανική οικονομία σε τροχιά ήπιας προσγείωσης.

Τα σχόλιά του έρχονται την ώρα που πολλοί επενδυτές αμφισβητούν κατά πόσον η jumbo-μείωση των επιτοκίων από τη Fed έγινε εγκαίρως για να μειωθεί ο πληθωρισμός χωρίς να οδηγηθεί η οικονομία σε ύφεση.

Ορισμένοι αναλυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, προειδοποιώντας ότι παρόμοιες υπερμεγέθεις μειώσεις επιτοκίων δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τις υφέσεις των αρχών της δεκαετίας του 2000 και την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News