Business & Finance Δευτέρα 23/09/2024, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος προς νέα ρεκόρ

Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος προς νέα ρεκόρ

Με ήπια άνοδο άνοιξε η Wall Street τη Δευτέρα μετά από μια κερδοφόρα εβδομάδα που έφερε τον Dow Jones σε ιστορικά υψηλά αρκετά πάνω από τις 42.000 μονάδες.

Η ώθηση της περασμένης εβδομάδας πυροδοτήθηκε από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να προχωρήσει στην πρώτη μείωση επιτοκίων μετά από τέσσερα χρόνια, η οποία ήταν της τάξης των 50 μονάδων βάσης. 

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 42.076 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 προσθέτει 0,23% και κινείται στις 5.715 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq με +0,23% ανέρχεται στις 17.991 μονάδες.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν πάνω από 1% την εβδομάδα, ενώ και ο S&P 500 κατέγραψε νέα ρεκόρ.

Σίγουρο είναι ότι οι επενδυτές θα αξιολογούν οποιαδήποτε οικονομικά στοιχεία που θα μπορούσαν να αντιστρέψουν στις ελπίδες για μια ήπια προσγείωση με πρώτο δείγμα την έκθεση για την απασχοληση που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη. Παράλληλα, θα επικεντρωθούν τώρα σε μεγαλύτερο βαθμό στις εκλογές, σύμφωνα με τον διαχειριστή χαρτοφυλακίου της Thornburg Investment Management, Brian Burrell.

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου θα υπάρχει εκλογικός κίνδυνος και η Fed θα εξετάσει τα δεδομένα, ιδίως την αγορά εργασίας, καθώς βλέπουμε μια αποδυνάμωση ειδικά στο χαμηλότερο επίπεδο των ΗΠΑ», δήλωσε ο Burrell. «Θα υπάρξει μια ισορροπία της χαλάρωσης των χρηματοπιστωτικών συνθηκών με τις μειώσεις των επιτοκίων που βλέπουμε με την αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας», πρόσθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News