Business & Finance Δευτέρα 23/09/2024, 11:04
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές – Βουτιά για την Commerzbank

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές – Βουτιά για την Commerzbank

Σε στενό εύρος κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με εξαίρεση τη Φρανκφούρτη, παρότι η μετοχή της Commerzbank υποχωρεί μετά την ανακοίνωση της Γερμανίας ότι τον δεν θα πωλήσει άλλες μετοχές της τράπεζας από το 12% που διαθέτει. Οι επενδυτές αναζητούν τους επόμενους καταλύτες μετά τη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,14% στις 514,9 μονάδες. Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,23% στις 18.768,2 μονάδες, ενώ αντίθετα, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί κατά 0,07% στις 7.480 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,17% στις 8.243 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,12%.

Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 υποχωρεί εν μέσω της συνεχιζόμενης πολιτικής αβεβαιότητα. Η νέα κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε άμεσα οργισμένες αντιδράσεις από όλο το πολιτικό φάσμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας γρήγορης κατάρρευσης που θα θολώσει περαιτέρω τις προοπτικές των τεταμένων δημόσιων οικονομικών της χώρας. 

Στις επιμέρους μετοχές, η Commerzbank υποχωρεί άνω του 6%, καθώς η Γερμανία δήλωσε ότι δεν θα πουλήσει άλλες μετοχές της τράπεζας, απορρίπτοντας την προσπάθεια εξαγοράς από την ιταλική UniCredit SpA. 

Πάντως, το μομέντουμ διατηρείται στις διεθνείς  αγορές μετά τη μείωση επιτοκίων από τη Fed κατά 50 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα, την πρώτη εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με άνοδο νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν επιπλέον τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από την Ιαπωνία και την Κίνα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News