Business & Finance Παρασκευή 20/09/2024, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρή υποχώρηση από τα ρεκόρ

Wall Street: Μικρή υποχώρηση από τα ρεκόρ

Ήπια πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά που έπιασαν στη χθεσινή συνεδρίαση αν και παραμένουν σε τροχιά ισχυρών εβδομαδιαίων κερδών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει πτώση 0,24% στις 41.923 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,4% στις 5.691,22 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,35% στις 17.955 μονάδες.

Τα στοιχεία για την ανεργία, μαζί με τη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed την Τετάρτη, φάνηκε να ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα. Οι νέες αιτήσεις ανεργίας, οι οποίες ανήλθαν στις 219.000 για την εβδομάδα της 14ης Σεπτεμβρίου, ήταν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες και παρουσίασαν μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.  

«Το πρώτο σημείο οικονομικών δεδομένων μετά τη jumbo-μείωση επιτοκίων θα πρέπει να ικανοποιήσει τη Fed», δήλωσε ο Chris Larkin, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και επενδύσεων της E-Trade από τη Morgan Stanley. «Οι χαμηλότερες του αναμενόμενου αιτήσεις ανεργίας δεν θα εγείρουν άμεσα ανησυχίες για υπερβολική επιβράδυνση της αγοράς εργασίας».

Η απόφαση της Fed την Τετάρτη ήταν η πρώτη μείωση επιτοκίων από το 2020.

Οι τρεις βασικοί δείκτες βρίσκονται σε ρυθμό εβδομαδιαίων κερδών, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο σχεδόν 1,6% μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης. Ο Dow σημειώνει άλμα 1,5% την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq υπεραποδίδει με άνοδο 1,9%.

Στις εταιρικές ειδήσεις, ο ναυτιλιακός κολοσσός FedEx υποχωρεί περισσότερο από 13%, αφού η εταιρεία μείωσε το ανώτατο όριο των προβλέψεων για τα κέρδη του έτους και περιόρισε τις προβλέψεις για τα έσοδά της. Η Nike σημείωσε άνοδο 7,5% μετά την ανακοίνωση ότι ο διευθύνων σύμβουλος John Donahoe θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 13 Οκτωβρίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Με αλλαγή CEO προσπαθεί να ανακτήσει τον βηματισμό της η Nike

Wall Street: Νέo ρεκόρ για S&P 500 – Πάνω από τις 42.000 μονάδες ο Dow

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News