Business & Finance Παρασκευή 20/09/2024, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Διορθωτική κίνηση – Βουτιά της Mercedes

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Διορθωτική κίνηση – Βουτιά της Mercedes

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών ύστερα από το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων, με τη μετοχή της Mercedes να οδεύει προς τη χειρότερη ημερήσια επίδοση των τελευταίων 15 μηνών αφού η εταιρεία αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά της κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,4% στις 519,5 μονάδες, αλλά οδεύει προς τη δεύτερη συνεχή εβδομάδα κερδών.

Όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές κινούνταν πτωτικά με εξαίρεση την ισπανική που σημείωσε άνοδο 0,1%. Ο γερμανικός DAX χάνει 0,85%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 0,46%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,44% και ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,25%

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών σημείωσαν πτώση πάνω από 3%, με την μετοχή της Mercedes-Benz να υποχωρεί περίπου 7,5% καθώς η εταιρία αναθεώρησε πτωτικά το περιθώριο κέρδους της για την ετήσια χρήση της για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες.

Οι μετοχές του βρετανικού οίκου μόδας Burberry σημειώνουν επίσης πτώση 3,6% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Jefferies σε underperform από hold και τη μείωση της τιμής-στόχου. Αυτό συμβαίνει καθώς η εταιρεία απομακρύνθηκε επίσημα από τον FTSE 100 την Παρασκευή, καθώς η τιμή της μετοχής της παραπαίει.

Οι ευρωαγορές έκλεισαν υψηλότερα την Πέμπτη στον απόηχο της απόφασης της Fed να μειώσει κατά 50 μ.β. τα επιτόκια, ενώ χθες η Τράπεζα της Αγγλίας και η Norges Bank της Νορβηγίας τα διατήρησαν σταθερά.

Νωρίτερα σημερα, ανοδικά κινήθηκαν και οι ασιατικές αγορές μετά το χθεσινό ράλι της Wall Street, αφού τόσο η Τράπεζα της Ιαπωνίας όσο και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News