Business & Finance Πέμπτη 19/09/2024, 20:15
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άλμα 1,4% για τον STOXX 600 – Υψηλό 15μέρου

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άλμα 1,4% για τον STOXX 600 – Υψηλό 15μέρου

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά τη μείωση των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ στη συνεδρίαση της Τετάρτης, σηματοδοτώντας ωστόσο ότι οι επόμενες μειώσεις θα είναι μετρημένες, αυξάνοντας έτσι τις προσδοκίες για ομαλή προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας. 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 1,4%, στο υψηλότερο κλείσιμο σε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο εβδομάδων. 

Μεγάλα κέρδη παρουσίασαν τα περισσότερα χρηματιστήρια, με το δείκτη DAX στη Γερμανία να κάνει άλμα 1,6% στις 19.002,38 μονάδες, που σηματοδοτεί ιστορικό υψηλό. 

Οι μετοχές τεχνολογίας ενισχύθηκαν 3,5% ακολουθώντας τους τεχνολογικούς γίγαντες της Wall Street, με τους ομίλους εξόρυξης μετάλλων να καταγράφουν κέρδη 3%, αφότου οι τιμές των περισσότερων βασικών μετάλλων ενισχύθηκαν μετά τη μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ. 

Ο κλάδος κοινής ωφελείας και τηλεπικοινωνιών κινήθηκε στον αντίποδα, κλείνοντας με πτώση άνω του 1% έκαστος. 

Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε το βασικό επιτόκιό της αμετάβλητο στο 5%, σηματοδοτώντας ότι θα είναι προσεκτική στις μελλοντικές μειώσεις. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,9%, ενώ η στερλίνα σημείωσε άνοδο 0,5% έναντι του δολαρίου. 

 Με άνοδο 0,5% έκλεισε και το χρηματιστήριο του Όσλο καθώς η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της και ανακοίνωσε ότι οι μειώσεις θα πρέπει να περιμένουν έως το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News