Business & Finance Πέμπτη 19/09/2024, 16:56
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ράλι ανόδου στον απόηχο της Fed

Wall Street: Ράλι ανόδου στον απόηχο της Fed

Με ισχυρή άνοδο άνοιξε η Wall Street μια μέρα μετά την απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Τα νεότερα στοιχεία για την αγορά εργασίας καθησύχασαν τους επενδυτές ότι η κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ήταν στο πλαίσιο του σχεδίου για ήπια προσγείωση της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Συγκεκριμένα, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν κατά 12.000 σε 219.000, που ήταν πολύ κάτω από τις εκτιμήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jοnes ενισχύεται κατά 0,89% στις 41.872,99 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 1,99% στις 17.923,14 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,3% στις 5.693,14 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύονται, καθώς η μείωση των επιτοκίων ώθησε τους επενδυτές να επιστρέψουν σε διάθεση ανάληψης κινδύνου. Οι μετοχές της Nvidia και της AMD σημειώνουν άνοδο άνω του 3% και η Micron Technology περισσότερο από 2%. Άλλες μεγάλες τεχνολογικές μετοχές όπως η Meta και η Alphabet καταγράφουν επίσης άλμα περίπου 2%.

Η Fed μείωσε την Τετάρτη το επιτόκιο δανεισμού μίας ημέρας σε ένα εύρος 4,75% έως 5% από 5,25% έως 5,5%, γεγονός που αποτέλεσε έκπληξη για ορισμένους επενδυτές. Πρόκειται για την πρώτη μείωση επιτοκίων που πραγματοποιεί η Fed εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Αυτά ήταν τα καλύτερα νέα που έχω ακούσει από τη Fed εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Jeremy Siegel, ομότιμος καθηγητής στη Σχολή Επιχειρήσεων Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στο CNBC σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. «Αυτά είναι φανταστικά νέα για την αγορά και σπουδαία νέα για την οικονομία», πρόσθεσε.

Σημειωτέον ότι την Τετάρτη οι μετοχές έκλεισαν τελικά τη συνεδρίαση χαμηλότερα εν μέσω ανησυχιών για επικείμενη ύφεση της οικονομίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 4μήνου οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

JPMorgan: Τι εκτιμά τώρα η τράπεζα που προέβλεψε την απόφαση της Fed

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News