Business & Finance Τετάρτη 18/09/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Έφυγαν από το ρίσκο οι επενδυτές – Πτώση 0,5% για τον STOXX 600

Ευρωπαϊκές μετοχές: Έφυγαν από το ρίσκο οι επενδυτές – Πτώση 0,5% για τον STOXX 600

Με πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές απέφυγαν το ριψοκίνδυνο ενεργητικό εν αναμονή της απόφασης της Φέντεραλ Ριζέρβ σήμερα το βράδυ, η οποία αναμένεται να σημάνει την έναρξη του κύκλου χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,5%, με τον επιμέρους δείκτη για τα τρόφιμα και τα ποτά να καθοδηγεί τις απώλειες μεταξύ των κορυφαίων κλάδων με απώλειες 1%.

Η μετοχή του ιταλικού ομίλου Campari υποχώρησε 7,5% αφότου ο διευθύνων σύμβουλος υπέβαλε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του έχοντας αναλάβει μόλις πριν από πέντε μήνες τα καθήκοντά του, με την εταιρεία να επικαλείται προσωπικούς λόγους για την αποχώρησή του. 

Ο κλάδος υγείας υποχώρησε 0,7%, καθώς η δανική Novo Nordisk σημείωσε πτώση 2,4% μετά το δημοσίευμα ότι το φάρμακο κατά του διαβήτη Ozempic είναι πιθανόν να συμπεριληφθεί στα φάρμακα που θα δουν τις τιμές τους να μειώνονται το επόμενο διάστημα στις ΗΠΑ. 

Όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης έκλεισαν στο «κόκκινο». 

Όλα τα βλέμματα βεβαίως είναι στραμμένη στη σημερινή συνεδρίαση της Fed, με τους περισσότερους αναλυτές να περιμένουν μείωση 25 μονάδων βάσης. 

Την ίδια στιγμή, τα σημερινά στοιχεία στη Βρετανία για τον πληθωρισμό έδειξαν ότι παρέμεινε σταθερός τον Αύγουστο, παρότι επιταχύνθηκε στον κλάδο παροχής υπηρεσιών, με την προσοχή να επικεντρώνεται στην αυριανή συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας. 

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,7%, ενώ η στερλίνα ενισχύθηκε 0,3% έναντι του δολαρίου. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, η γερμανική BASF ενισχύθηκε 2,4% μετά από αναφορά των μίντια ότι η εταιρεία χημικών σχεδιάζει να προετοιμάσει το τμήμα αγροτικών χημικών της για αρχική δημόσια εγγραφή το επόμενο έτος, στο πλαίσιο των μέτρων αναδιάρθρωσης που αναμένεται να ανακοινώσει εντός του μηνός. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News