Business & Finance Τετάρτη 18/09/2024, 19:59
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Ανοδική κίνηση στις αποδόσεις περιμένοντας την απόφαση της Fed

Ομόλογα: Ανοδική κίνηση στις αποδόσεις περιμένοντας την απόφαση της Fed

Με άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ, εν αναμονή της απόφασης της Fed για επικείμενη μείωση των επιτοκίων. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε 4,5 μονάδες βάσης, στο 2,19%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Σεπτεμβρίου, παρότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πορεία αποκλιμάκωσης, καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε πολλές περιοχές του πλανήτη έχουν αρχίσει να μειώνουν τα επιτόκια. Στη γερμανική διετία, η απόδοση ενισχύθηκε 2,5 μονάδες βάσης, στο 2,26%. 

Οι αγορές δίδουν αυτή τη στιγμή μία πιθανότητα 61% για μείωση των επιτοκίων της Fed κατά 50 μονάδες βάσης. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι αγορές δίδουν μικρή πιθανότητα για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο, όμως μία μείωση των 25 μονάδων βάσης για το Δεκέμβριο είναι πλήρως προεξοφλημένη μετά και από τη δεύτερη μείωση του Σεπτεμβρίου. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύθηκε έξι μονάδες βάσης στο 3,57% με το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών στις 138 μονάδες βάσης. 

Αντίστοιχα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ενισχύθηκε ελαφρώς στο 3,17%, ενώ στην πενταετία κινήθηκε λίγο υψηλότερα στο 2,54%. 

 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News