Business & Finance Τετάρτη 18/09/2024, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διστακτικές κινήσεις αναμένοντας τη Fed

Wall Street: Διστακτικές κινήσεις αναμένοντας τη Fed

Μεικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές καταγράφονται στη Wall Street εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το πόσο θα μειώσει τα επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αφού τα διατήρησε σε υψηλά επίπεδα δύο δεκαετιών για περισσότερο από ένα χρόνο. 

Ο S&P 500 κινείται με οριακή άνοδο 0,02% στις 5.635,8 μονάδες, ενώ χθες διέσπασε για λίγο το ρεκόρ του. ) βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,18% στις 41.530,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,13% στις 17.645,3 μονάδες.

Οι traders προβλέπουν μια μείωση της Fed κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ η πιθανότητα μιας μεγαλύτερης κίνησης δεν έχει αποσυρθεί από το τραπέζι.

Οι νέες τριμηνιαίες προβλέψεις που θα δημοσιευθούν με την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα προσφέρουν περαιτέρω πληροφορίες για την πορεία του κόστους δανεισμού και της οικονομίας. Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 9μ.μ. ώρα Ελλάδος, ενώ ο Jerome Powell θα δώσει συνέντευξη Τύπου 30 λεπτά αργότερα.

Εν τω μεταξύ, η έναρξη κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ ανέκαμψε τον Αύγουστο, μετά την πτώση του προηγούμενου μήνα, καθώς οι κατασκευαστές υπολογίζουν τα επίπεδα αποθεμάτων ενόψει των καλύτερων προοπτικών ζήτησης που συνδέονται με την πτώση του κόστους δανεισμού.

Οι αρχικές κατασκευές κατοικιών αυξήθηκαν κατά 9,6% τον περασμένο μήνα σε 1,36 εκατ. σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη. Η μέση εκτίμηση των οικονομολόγων που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg έκανε λόγο για 1,32 εκατ.

Η έκθεση έδειξε ότι οι συνολικές οικοδομικές άδειες, ένα μέτρο της μελλοντικής κατασκευής, αυξήθηκαν κατά 5% σε 1,48 εκατομμύρια ετησιοποιημένο ποσοστό, ενώ οι άδειες για μονοκατοικίες αυξήθηκαν σε υψηλό τεσσάρων μηνών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Fed: Θα ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων με ένα big bang;

Wall Street: Ενδοσυνεδριακά ρεκόρ για S&P 500 και Dow εν όψει Fed

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News