Business & Finance Τετάρτη 18/09/2024, 11:02
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές με το βλέμμα σε μάκρο και επιτόκια

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές με το βλέμμα σε μάκρο και επιτόκια

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με οριακές μεταβολές την Τετάρτη με φόντο νεότερα μακροοικονομικά στοιχεία και εν αναμονή της σημερινής απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,16% στις 516,35 μονάδες με τις μετοχές των ορυχείων και της τεχνολογίας να ηγούνται των απωλειών.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,06%, με τον γαλλικό CAC 40 να καταγράφει απώλειες μόλις 0,06%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,26% και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά μόλις 0,05%.

Tα στοιχεία για τον πληθωρισμό Αυγούστου στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν αύξηση 2,2%, όσο και τον Ιούλιο, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις. Τα στοιχεία έρχονται πριν από τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας και την απόφαση για τα επιτόκια. Επίσης, εντός της ημέρας αναμένονται τα οριστικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Αύγουστο.

Η εβδομάδα μονοπωλείται από τις κεντρικές τράπεζες με την Τράπεζα της Ιαπωνίας και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να συνεδριάζουν επίσης. Η Fed είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακοινώσει σήμερα μείωση των επιτοκίων, η οποία θα είναι η πρώτη από τότε που άρχισε να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022.

Οι traders είναι ωστόσο διχασμένοι σχετικά με το ύψος της μείωσης. Οι πιθανότητες μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες και κυμαίνονται στο 65% σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News