Business & Finance Τρίτη 17/09/2024, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προς νέα ρεκόρ με μοχλό το λιανεμπόριο

Wall Street: Προς νέα ρεκόρ με μοχλό το λιανεμπόριο

Με άνοδο άνοιξε η συνεδρίαση στη Wall Street με ώθηση από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια.

Ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,32%, με αποτέλεσμα να βρίσκεται λίγο περισσότερο από 0,5% κάτω από το υψηλό του ρεκόρ. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,62% και ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,11% σε νέο ιστορικό υψηλό.

Η Microsoft καταγράφει κέρδη άνω του 1%, αφού ο τεχνολογικός κολοσσός αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμα κατά 10,7% στα 83 σεντς ανά μετοχή. Η εταιρεία ενέκρινε επίσης ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 60 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Intel καταγράφουν άλμα άνω του 2%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μετατρέψει την επιχείρηση χυτηρίου της σε θυγατρική της. Η κυβέρνηση Μπάιντεν χορήγησε επίσης στην εταιρεία χρηματοδότηση ύψους έως και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω του νόμου Chips Act.

Τα τελευταία στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις έδειξαν σταθερή πορεια της κατανάλωσης ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που θα ξεκινήσει αργότερα σήμερα. 

Η Wall Street αναμένει μείωση των επιτοκίων της Fed, μια κίνηση που θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της αύξησης των κερδών των εταιρειών μετά από μια περίοδο περιοριστικής νομισματικής πολιτικής και υψηλού πληθωρισμού. Η Fed ξεκίνησε για πρώτη φορά την επιθετική αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο του 2022.
Ωστόσο, η αγορά διχάζεται ως προς το μέγεθος της πιθανής μείωσης με τους αναλυτές να αναμένουν ως επί το πλείστον μια μείωση κατά 25 μονάδες βάσης. 

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση των λιανικών πωλήσεων – Μοχλός οι online αγορές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News