Business & Finance Τρίτη 17/09/2024, 11:44
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια ανόδου με βαρίδια

Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπάθεια ανόδου με βαρίδια

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνων, ενώ η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές ισχυροποιείται.

O Γενικός Δείκτης στις 11:40 διαμορφώνεται στις 1.424,8 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,08% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,23%.

Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται κατά 0,41% στις 1.229,69 μονάδες με την ΕΤΕ να ενισχύεται 1,16%, την Eurobank να κερδίζει 0,23%, την Πειραιώς να καταγράφει οριακά κέρδη, ενώ στο κόκκινο με ήπιες απώλειες διαπραγματεύεται η Alpha.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean, της Τιτάν και της Σαράντης. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas, της ΕΥΔΑΠ και της Ελλάκτωρ.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εβδοµάδα στο ΧΑ θα κινηθεί εντός συγκεκριµένου εύρους τιµών, αλλά ενδεχοµένως µε αυξηµένη µεταβλητότητα, καθώς την Παρασκευή κλείνουν οι σειρές παραγώγων επί µετοχών και δεικτών για τον µήνα Σεπτέµβριο.

Εξάλλου, στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης για το ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας που θα διαθέσει μέσω placement από το συνολικό 18,39% που ελέγχει σήμερα μέσω του ΤΧΣ. Αυτό προέκυψε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, που μονοπωλήθηκε από το θέμα της Εθνικής, χωρίς ωστόσο ο εκπρόσωπος του δημοσίου να ανοίξει τα χαρτιά του για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, οι ευρωαγορές ξαναβρίσκουν το μομέντουμ με μοχλό τη χθεσινή άνοδο του Dow Jones στη Wall Street σε νέο ρεκόρ, ενώ κοντά στο ρεκόρ του Ιουλίου βρίσκεται και ο S&P. Οι επενδυτές αναμένουν σημαντικές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής μέσα στην εβδομάδα, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει την Τετάρτη μείωση επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Οι αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας συνεδριάζουν επίσης την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Ανοδική κίνηση αναμένοντας τις κεντρικές τράπεζες

Χωρίς λευκό καπνό η συνεδρίαση του ΤΧΣ για την Εθνική Τράπεζα

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News