Business & Finance Τρίτη 17/09/2024, 11:07
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Ανοδική κίνηση αναμένοντας τις κεντρικές τράπεζες

Ευρωαγορές: Ανοδική κίνηση αναμένοντας τις κεντρικές τράπεζες

Ανοδική κίνηση καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη στον απόηχο της χθεσινής ανόδου του Dow Jones στη Wall Street σε νέο ιστορικό υψηλό κι ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Ιαπωνίας που θα ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα τις νεότερες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,47% στις 517,57 μονάδες με τον βρετανικό FTSE 100 να υπεραποδίδει με άλμα 0,74%. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,27%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,39% και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,34%.

Όλοι οι κλάδοι κινούνταν ανοδικά, με κέρδη σχεδόν 1% για τις μετοχές των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και άλμα 0,8% για τις τραπεζικές μετοχές.

Οι μετοχές λιανεμπορίου ενισχύονται με αιχμή τη βρετανική εταιρεία οικιακών βελτιώσεων Kingfisher, η οποία σημείωσε άλμα 6,7% αφού αύξησε το κατώτερο όριο του εύρους των κερδών της λόγω των βελτιωμένων πωλήσεων.

Η χθεσινή μέρα έκλεισε με ήπιες απώλειες για τις περισσότερες ευρωαγορές. Οι επενδυτές αναμένουν σημαντικές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής την εβδομάδα, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει την Τετάρτη μείωση επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Οι αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας συνεδριάζουν επίσης την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα.

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα νωρίτερα με τον ιαπωνικό Nikkei 225 να σημειώνει πτώση άνω του 2%, καθώς το γεν ενισχύθηκε εν όψει της απόφασης της Fed. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Dow, κοντά σε ρεκόρ ο S&P 500

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News