Business & Finance Δευτέρα 16/09/2024, 11:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές – Στάση αναμονής για τα επιτόκια

Ευρωαγορές: Μικρές μεταβολές – Στάση αναμονής για τα επιτόκια

Οι κυριότερες ευρωαγορές βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την Τράπεζα της Αγγλίας εντός της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,09% με τις μετοχές των ορυχείων και των αυτοκινητοβιομηχανιών να υποχωρούν. Ο  δείκτης έκλεισε υψηλότερα την Παρασκευή και πρόσθεσε 1,09% για την εβδομάδα, καθώς η θετική δυναμική επέστρεψε στην αγορά.

Στη Γερμανία, ο δείκτης DAX σημειώνει απώλειες 0,30% και διαμορφώνεται στις 18.647 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται αμετάβλητος στις 7.465 μονάδος, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει οριακή άνοδο στις των 8.274 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχυεται 0,06%.

Η μείωση των αμερικανικών επιτοκίων θεωρείται δεδομένη, αλλά οι επενδυτές περιμένουν να δουν το ύψος της μείωσης από τη Fed την Τετάρτη και τι guidance θα δώσει ο πρόεδρος Jerome Powell ως προς τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα συνεδριάσει επίσης την Πέμπτη για την τελευταία της απόφαση νομισματικής πολιτικής, με τις αγορές να διχάζονται επί του παρόντος σχετικά με το αν θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Νωρίτερα, οι αγορές στην Ασία κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα βασικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και αναμένουν τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας την Παρασκευή. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News