Business & Finance Παρασκευή 13/09/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη 1% σε εβδομαδιαία βάση

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη 1% σε εβδομαδιαία βάση

Mε θετικό τόνο έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με στήριγμα την τεχνολογία, το real estate και τις μετοχές του κλάδου εξόρυξης μετάλλων, τη στιγμή που οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ την επόμενη εβδομάδα. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,7% στις 515,75 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο 1%. 

Οι γερμανικές μετοχές ξεπέρασαν σε επιδόσεις τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές με άνοδο περίπου 1%, χάρη στα κέρδη των μετοχών της Siemens Energy και της SAP. 

Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,4%, αφότου οι τιμές καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν 2,2% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις. 

Ο κλάδος αυτοκινήτου κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη, της τάξης του 1,6%, στην καλύτερη συνεδρίαση σε διάρκεια μηνός. 

Όσο για την τεχνολογία και το real estate έδωσαν στην αγορά τη μεγαλύτερη ώθηση, μετά τις εταιρείες εξόρυξης μετάλλων που ενισχύθηκαν 1,3%, καθώς η τιμή του χαλκού άγγιξε υψηλό δύο εβδομάδων, εν μέσω αισιοδοξίας για μέτρα στήριξης στην Κίνα. 

Από τις μετοχές με τη μεγαλύτερη κίνηση, η AstraZeneca υποχώρησε αφότου η Deutsche Bank υποβάθμισε τη μετοχή της σε sell και υποβάθμισε το στόχο για την τιμή μετοχής της. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News