Business & Finance Πέμπτη 12/09/2024, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονικό κλίμα στη Wall Street – Συγκρατημένη στάση περιμένει η αγορά από τη Fed

Υποτονικό κλίμα στη Wall Street – Συγκρατημένη στάση περιμένει η αγορά από τη Fed

Σχεδόν αμετάβλητοι είναι οι δείκτες της Wall Street στο σημερινό άνοιγμα των συνεδριάσεων, καθώς ο δείκτης τιμών παραγωγού που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα οδηγεί την αγορά στο συμπέρασμα ότι επίκειται συγκρατημένη μείωση των επιτοκίων δανεισμού από τη Fed, πιθανώς κατά 0,25 μονάδες βάσης.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,2% τον προηγούμενο μήνα, περισσότερο από το προσδοκώμενο για 0,1%. Ο δομικός δείκτης, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές τροφίμων και ενέργειας, ενισχύθηκε κατά 0,3% έναντι πρόβλεψης για 0,2%.

«Εάν κοιτάξει κανείς τα σημερινά στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού, απλώς επιβεβαιώνει ότι η Fed δεν θα είναι τόσο επιθετική στη μείωση των επιτοκίων δανεισμού όσο ανέμενε αρχικά η αγορά», σχολίασε στο Reuters ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος αγοράς στην Spartan Capital Securities. Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ πρόκειται να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται ευρέως να προχωρήσουν σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. 

Αξιολογώντας αυτά τα στοιχεία, το κλίμα στη Wall Street είναι υποτονικό. Ο Dow Jones άνοιξε με περιορισμένες απώλειες 0,4 μονάδες στις 40.862,11, ενώ ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 3,3 μονάδες ή 0,06% στις 5.557,48. Ο Nasdaq ενισχύεται 18,4 μονάδες ή 0,11% στις 17.413,889.

Σημειώνεται ότι χθες σημειώθηκαν διακυμάνσεις, με τις μετοχές τεχνολογίας να ανεβαίνουν τελικά, ανεβάζοντας τους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες από τα χαμηλά επίπεδα. Υπενθυμίζεται πως ο πληθωρισμός τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 2,5% σε ετήσια βάση, στο πλαίσιο των προβλέψεων με περιορισμένη άνοδο 0,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη σχετική πολυαναμενόμενη έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός – Ανησυχία για τον δομικό δείκτη

Δείχνει ύφεση η καμπύλη των αποδόσεων των ομολόγων των ΗΠΑ;

ΗΠΑ: Λιγότερες νέες θέσεις εργασίας – Στο 4,2% μειώθηκε η ανεργία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News