Business & Finance Πέμπτη 12/09/2024, 11:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη αναμένοντας την απόφαση της ΕΚΤ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη αναμένοντας την απόφαση της ΕΚΤ

Ράλι ανόδου καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ώθηση από τη χθεσινή κίνηση στη Wall Street και εν αναμονή της απόφασης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,06% με όλους τους κλάδους να διαπραγματεύονται στο πράσινο. Οι μετοχές της τεχνολογίας και των ορυχείων σημειώνουν άλμα άνω του 2%.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,2% στις 18.543,25 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,7% στις 7.450 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,05% στις 8.279 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1%.

Οι μετοχές της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Roche υποχωρεί περίπου 4% αφού ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα θετικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο από μια δοκιμή αρχικού σταδίου του πειραματικού χαπιού απώλειας βάρους της βασίστηκαν σε μόλις έξι ασθενείς. Οι μετοχές της Novo Nordisk βρίσκονταν σε πορεία για την καλύτερη ημέρα τους εδώ και ένα μήνα, σημειώνοντας άνοδο άνω του 3%, μετά την είδηση ότι το νέο πειραματικό χάπι κατά της παχυσαρκίας της θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικό από την υπάρχουσα ένεση Wegovy.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να μειώσει εκ νέου τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης την Πέμπτη, προχωρώντας στο δεύτερο βήμα νομισματικής χαλάρωσης μετά την πρώτη μείωση τον Ιούνιο.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τόσο οι οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ όσο και οι δηλώσεις της Christine Lagarde σχετικά με τα επόμενα βήματα εν όψει και της έναρξης του κύκλου επιτοκιακών μειώσεων και στις ΗΠΑ από τη Fed.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Με κέρδη 2% ο Nasdaq – Από τα χαμηλά στα ψηλά ο S&P 500

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News