Business & Finance Τετάρτη 11/09/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με κέρδη 2% ο Nasdaq – Από τα χαμηλά στα ψηλά ο S&P 500

Wall Street: Με κέρδη 2% ο Nasdaq – Από τα χαμηλά στα ψηλά ο S&P 500

Με άνοδο έκλεισε τελικά η Wall Street σε μία συνεδρίαση όμως που παρουσίασε έντονες διακυμάνσεις, καθώς οι συναλασσόμενοι προσπάθησαν να διαπιστώσουν τι σημαίνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για την πολιτική της Φέντεραλ Ριζέρβ. Οι μετοχές τεχνολογίας καθοδήγησαν την ανάκαμψη από την αρχική απότομη πτώση. 

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,07% στις 5.554,13 μονάδες. Η σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτεί την πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2022 που ο δείκτης υποχώρησε ενδοσυνεδριακά 1% για να κλείσει εν συνεχεία με άνοδο 1%. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 124,75 μονάδες ή 0,31% για να τερματίσει στις 40.861,71 μονάδες, αφού έχανε στην αρχή της συνεδρίασης 743,89 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,17%, αφού αντέστρεψε τις αρχικές του απώλειες, κλείνοντας στις 17.395,53 μονάδες. 

Οι επενδυτές αγόρασαν κορυφαίες τεχνολογικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών από τον κλάδο ημιαγωγών, στηρίζοντας τον Nasdaq καθώς η άνοδος της μετοχής της Nvidia ανήλθαν στο 8% και της AMD σε περίπου 5%. 

Ανάκαμψη από τις αρχικές τους απώλειες παρουσίασαν και οι τραπεζικές μετοχές, μεταξύ των οποίων JPMorgan Chase και Goldman Sachs. 

Αρχικά, οι μετοχές υποχώρησαν αφότου ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, που εξαιρεί τις τιμές τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε περισσότερο του αναμενομένου. Τα στοιχεία αυτά έκαμψαν τις προσδοκίες των επενδυτών για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Τώρα, traders προεξοφλούν κατά 85% μία μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση στις 17-18 Σεπτεμβρίου. 

«Γενικά, τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή δεν ήταν αρνητικά. Όμως, η αγορά δεν ήθελε ο δείκτης για το δομικό πληθωρισμό να είναι υψηλότερος του αναμενομένου. Έτσι εξανεμίστηκαν όλες οι ελπίδες για μείωση των 50 μονάδων βάσης», αναφέρει ο Στηβ Σόσνικ, στρατηγικός αναλυτής της Interactive Brokers. 

Nα σημειωθεί ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο χειρότερος μήνας για τον S&P 500 τα τελευταία 10 χρόνια, καταγράφοντας κατά μέσο όρο απώλειες άνω του 1% αυτή την περίοδο. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News