Business & Finance Τετάρτη 11/09/2024, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδος περιμένοντας τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδος περιμένοντας τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά τις νέες απώλειες που καταγράφηκαν στις χθεσινές συνεδριάσεις με τους επενδυτές παγκοσμίως να αναμένουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,42% στις 510 μονάδες με την πλειονότητα των κλάδων να κινούνται ανοδικά. Ο κλάδος εξόρυξης κερδίζει άνω του 1,7%, ενώ ο τομέας της υγείας υποχωρεί περίπου 0.5%.

Οι μετοχές του λιανεμπορίου ενισχύονται σημαντικά κατά 1.7% με αιχμή τα κέρδη του ισπανικού οίκου μόδας Inditex, ο οποίος καταγράφει ράλι 4% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων που δείχνουν ανάκαμψη των πωλήσεων.

Παράλληλα, οι μετοχές της Commerzbank σημειώνουν  άλμα σχεδόν 16% μετά την ανακοίνωση της ιταλικής UniCredit ότι προχώρησε στην εξαγορά μεριδίου 9% της γερμανικής τράπεζας, διαμηνύοντας πως θα εξετάσει ευκαιρίες για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και στα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η ιταλική τράπεζα απέκτησε μερίδιο 4,5% από το γερμανικό δημόσιο, με το υπόλοιπο μερίδιο να αποκτάται στην αγορά. 

Ο FTSE 100 του Ηνωμένου Βασιλείου υπολείπεται των κερδών με άνοδο μόλις 0,17%, μετά τα νέα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία συνέχισε να παραμένει στάσιμη τον Ιούλιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,2%.

Στους υπόλοιπους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,4% στις 18.342,43 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,39% στις 7.436 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,4%.

Οι traders έχουν στραμμένο το βλέμμα σε δύο βασικές οικονομικές εκθέσεις από τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, με την έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Αύγουστο να αναμένεται σήμερα Τετάρτη και να ακολουθεί ο δείκτης τιμών παραγωγού την Πέμπτη.

Τα στοιχεία αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το τοπίο σχετικά με την επικείμενη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 17-18 Σεπτεμβρίου, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στον κατευνασμό των ανησυχιών για την αποδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Άνοδος του S&P 500 για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News