Business & Finance Τρίτη 10/09/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αρνητικό πρόσημο υπό το βάρος του κλάδου αυτοκινήτου

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αρνητικό πρόσημο υπό το βάρος του κλάδου αυτοκινήτου
 

Mε πτώση 0,5% έκλεισε ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια να τερματίζουν με αρνητικό πρόσημο. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,7%, αντιστρέφοντας τα χθεσινά κέρδη του, οπότε ενισχύθηκε 1,09%. 

Ο κλάδος αυτοκινήτου υποχώρησε 3,8%, υπό το βάρος της BMW η οποία αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για τα φετινά περιθώρια κέρδους της, επικαλούμενη διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων τα προβληματικά συστήματα πέδησης της Continental, βασικού προμηθευτή της. Η μετοχή της BMW υποχώρησε 11% και της Continental περισσότερο από 10%. 

Επίσης, ο κλάδος υγείας σημείωσε πτώση 0,6%, υπό την πίεση της AstraZeneca. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησε 5% ενδοσυνεδριακά, αφότου ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα από μία δοκιμή φαρμάκου κατά του καρκίνου του πνεύμονα.

Σε επίπεδο μακροοικονομικών, η ανεργία στη Βρετανία υποχώρησε 4,1% το Μάιο έως τον Ιούλιο, ενώ τα στοιχεία για τον ρυθμό αύξησης των μισθών έδειξαν επιβράδυνση στο 5,1% την ίδια περίοδο. Αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα στην Τράπεζα της Αγγλίας τη δυνατότητα να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News