Business & Finance Τρίτη 10/09/2024, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μεικτά πρόσημα – Συνέχεια στην ανάκαμψη για τον Nasdaq

Wall Street: Μεικτά πρόσημα – Συνέχεια στην ανάκαμψη για τον Nasdaq

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται την Τρίτη στη Wall Street με τον τεχνολογικό κλάδο να αναπληρώνει κάποιες από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,33% στις 40.693 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 10,25% στις 5.484,69 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,48% στις 16.966,17 μονάδες. 

Η Nvidia και η Amazon κερδίζουν περίπου 2%, οι μετοχές της Microsoft ενισχύονται περίπου 1%, ενώ η cloud Oracle εκτινάσσεται περίπου 10% μετά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων πρώτου οικονομικού τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και την ανακοίνωση συνεργασίας με την Amazon Web Services για την παροχή υπηρεσιών βάσης δεδομένων.

Τη Δευτέρα, οι τρεις βασικοί δείκτες ανέκαμψαν μετά από μια δύσκολη πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ο οποίος είναι ιστορικά ένας δύσκολος μήνας για τις μετοχές. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,16% διακόπτωντας ένα τετραήμερο σερί απωλειών και τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο του 2023. Ο Nasdaq Composite έκλεισε επίσης με κέρδη 1,16%, με στήριξη από το άλμα της Nvidia, αφού έκλεισε την Παρασκευή με τη χειρότερη εβδομάδα του από το 2022. Ο Dow σημείωσε άνοδο 484 μονάδων ή 1,2%.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι μια μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 18 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να βοηθήσει να υποχωρήσουν οι ανησυχίες για την αποδυνάμωση της οικονομίας. 

Οι traders έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε δύο βασικές οικονομικές εκθέσεις που πιθανότατα θα αποτελέσουν τους επόμενους καταλύτες για τις μετοχές. Η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Αύγουστο θα δημοσιευθεί την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσει ο δείκτης τιμών παραγωγού.

Παράλληλα, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά την επίδραση της εποχικότητας στην απόδοση των μετοχών, καθώς και την αβεβαιότητα γύρω από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που πλησιάζουν στις 5 Νοεμβρίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Βλέπει πτώση, αλλά όχι bear market στη Wall Street

Πτώση του ευρώ κατά 7% βλέπει η Morgan Stanley – Προς το 1 δολάριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News