Business & Finance Τρίτη 10/09/2024, 12:59
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Βλέπει πτώση, αλλά όχι bear market στη Wall Street

Goldman Sachs: Βλέπει πτώση, αλλά όχι bear market στη Wall Street

Απίθανο χαρακτηρίζει ένα bear market –δηλαδή την πτώση των αγορών κατά 20% ή παραπάνω- η Goldman Sachs, καθώς πιστεύει ότι οι πιθανότητες μιας ύφεσης παραμένουν χαμηλές, εν αναμονή και των μειώσεων επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Αν και η Wall Street θα μπορούσε να κινηθεί πτωτικά έως το τέλος του έτους, λόγω των υψηλών αποτιμήσεων, των μεικτών προοπτικών ανάπτυξης και της αβεβαιότητας γύρω από τις πολιτικές, οι πιθανότητες ενός bear market είναι χαμηλές, σημειώνει ο οίκος. Εν μέρει, η αμερικανική οικονομία βρίσκει στήριγμα στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος είναι υγιής, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Τα ιστορικά στοιχεία, άλλωστε, δείχνουν ότι τέτοιες πτώσεις άνω του 20% για τον S&P 500 έχουν γίνει λιγότερο συχνές από τη δεκαετία του 1990 και μετά, καθώς οι επιχειρηματικοί κύκλοι είναι πλέον μεγαλύτεροι, η μακροοικονομική μεταβλητότητα είναι μικρότερη και οι κεντρικές τράπεζες λειτουργούν σαν «μαξιλάρια».

Στο πλαίσιο αυτό, η Goldman Sachs παραμένει ουδέτερη απέναντι στη Wall Street, αλλά τάσσεται ελαφρώς υπέρ του ρίσκου σε 12μηνο ορίζοντα.

Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει από τα επίπεδα-ρεκόρ που σημείωσε τον Ιούλιο, καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία γεννούν ανησυχίες για μια ύφεση. Τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης σημειώνει πτώση, με τους επενδυτές να περιμένουν κάποια σαφήνεια ως προς τις επόμενες κινήσεις της Fed, σημειώνει το Bloomberg.

Οι traders προεξοφλούν μειώσεις επιτοκίων άνω των 100 μονάδων βάσης έως τα τέλη του 2024.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πτώση του ευρώ κατά 7% βλέπει η Morgan Stanley – Προς το 1 δολάριο

Deutsche Bank: Μεγάλος χαμένος του ταραχώδους Αυγούστου το ΧΑ

Capital Economics: Φέρνει η απογοήτευση της Nvidia το τέλος του ράλι της τεχνητής νοημοσύνης;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News