Business & Finance Τρίτη 10/09/2024, 10:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ήπια άνοδος εν αναμονή ΕΚΤ και Fed

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ήπια άνοδος εν αναμονή ΕΚΤ και Fed

Ηπια ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές μετά τη χθεσινή ανάκαμψη και στον απόηχο της θετικής αντίδρασης στη Wall Street αλλά και της ανόδου που καταγράφηκε νωρίτερα σήμερα στις ασιατικές αγορές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,26% στις πρώτες συναλλαγές, ο γαλλικός CAC και ο γερμανικός DAX καταγράφουν κέρδη 0,55% και 0,15% αντίστοιχα, ενώ μόνο ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,32%, αφού έκλεισε 1,09% υψηλότερα στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,30%.

Οι τεχνολογικές μετοχές σημειώνουν άνοδο, ενώ οι μετοχές του κλάδου υγείας υποχωρούν παρασυρόμενες από την AstraZeneca. Ο βρετανικός φαρμακευτικός κολοσσός κατέγραφε νωρίτερα απώλειες περίπου 5%, αφού ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα δοκιμών φαρμάκου για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση νομισματική πολιτικής της ΕΚΤ, αύριο και μεθαύριο, αλλά και αυτή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται ευρέως μείωση των επιτοκίων. Υπάρχουν ελπίδες ότι μια μείωση κατά τη συνεδρίαση στις 17-18 Σεπτεμβρίου θα κατευνάσει τις ανησυχίες για την εξασθένηση της οικονομίας.

Στα μάκρο της ημέρα, η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε στο 4,1% την περίοδο Μαΐου-Ιουλίου 2024, ενώ η ετήσια αύξηση των αποδοχών των τακτικών υπαλλήλων μειώθηκε στο 5,1% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Δυναμικό comeback μετά την χειρότερη εβδομάδα του 2024

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News