Business & Finance Δευτέρα 9/09/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δυναμικό comeback μετά την χειρότερη εβδομάδα του 2024

Wall Street: Δυναμικό comeback μετά την χειρότερη εβδομάδα του 2024

Ανοδικά κινήθηκαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικές μετοχές, μετά τις χειρότερες επιδόσεις του έτους που γνώρισε η Wall Street στο προηγούμενο πενθήμερο, στοιχηματίζοντας ότι η μείωση των επιτοκίων που θα κάνει η Fed την επόμενη εβδομάδα θα προσφέρει στήριγμα στην επιβραδυνόμενη οικονομία. 

Οι μετοχές τεχνολογίας, οι οποίες ήταν μεταξύ αυτών που επλήγησαν σκληρότερα την προηγούμενη εβδομάδα, γνώρισαν σήμερα τη μεγαλύτερη άνοδο. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 484,18 μονάδες ή 1,2% κλείνοντας στις 40.829,59 μονάδες, αφού έχασε περισσότερες από 1.200 μονάδες την προηγούμενη εβδομάδα. Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,6%, κλείνοντας στις 5,471,05 μονάδες, αφού έχασε περισσότερο από 4% της αξίας του την προηγούμενη εβδομάδα στην χειρότερη επίδοση από το Μάρτιο του 2023. Πρόκειται για τα πρώτα κέρδη του δείκτη μετά από τέσσερις πτωτκές συνεδριάσεις. 

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,16% στις 16.884,60 μονάδες, μετά την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση σε διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών, χάρη στην άνοδο 3,5% της Nvidia. Το «αγαπημένο παιδί» της τεχνητής νοημοσύνης έχασε 14% την προηγούμενη εβδομάδα. 

Εκτός τεχνολογίας, ο κλάδος λιανεμπορίου, τραπεζών και βιομηχανίας επανήλθε δυναμικά καθώς οι επενδυτές πιστεύουν ότι μία μία μείωση των επιτοκίων θα δώσει ώθηση στις καταναλωτικές δαπάνες. Οι JPMorgan Chase, Costco, Amazon και Boeing ήταν μεταξύ των νικητών της σημερινής συνεδρίασης.  Επίσης, σε ράλι άνω του 3% επιδόθηκε και η Boeing, εν μέσω αισιοδοξίας ότι μία μισθολογική συμφωνία με τα συνδικάτα θα αποτρέψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν μία πιο καλή εικόνα για την απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ στη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου και για τις επόμενες κινήσεις της. Οι επενδυτές θεωρούν βέβαιη τη μείωση των επιτοκίων από την Fed, απλά διίστανται οι απόψεις ως προς το μέγεθος της μείωσης. 

 

Από τις υπόλοιπες μετοχές, η Palantir και η Dell Technologies ενισχύθηκαν 14% και 3,8% αντίστοιχα, αφότου η εταιρεία δεικτών S&P Dow Jones Indices ανακοίνωσε ότι οι δύο μετοχές θα εισαχθούν στον S&P 500. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News