Business & Finance Δευτέρα 9/09/2024, 19:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Mεικτή εικόνα για τις αποδόσεις, εν όψει της ΕΚΤ

Ομόλογα: Mεικτή εικόνα για τις αποδόσεις, εν όψει της ΕΚΤ

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του ευρώ, αφού υποχώρησαν για τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις, καθώς οι συναλλασσόμενοι περιόρισαν τα στοιχήματά τους για τις επιτοκιακές μειώσεις της ΕΚΤ και της Φέντεραλ Ριζέρβ.  

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε 0,5 μονάδα βάσης στο 2,18%, αφού όμως στην αρχή της συνεδρίασης είχε φθάσει έως το 2,23%. 

Την προηγούμενη εβδομάδα αποκλιμακώθηκε 12 μονάδες βάσης, από τη στιγμή που τα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ έδειξαν μικρή επιβράδυνση. Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ την Τετάρτη, μαζί με την απόφαση της ΕΚΤ για την πορεία των επιτοκίων την Πέμπτη. 

Στη γερμανική διετία, η απόδοση περιορίστηκε ελαφρώς στο 2,22% αφού αποκλιμακώθηκε 16 μονάδες βάσης την προηγούμενη εβδομάδα. 

Στην ιταλική αγορά, το κόστος δανεισμου στη 10ετία ενισχύθηκε ελαφρώς στο 3,56% με το spread έναντι των γερμανικών στις 137 μονάδες βάσης, σε σταθερό επίπεδο. 

Αναλυτές της Pimco αμφιβάλουν εάν η ΕΚΤ θα δώσει περαιτέρω καθοδήγηση στις αγορές πέραν του Σεπτεμβρίου, δίδοντας ξανά έμφαση ότι είναι απόλυτα εξαρτημένη από τα στοιχεία. 

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετους παρέμεινε σταθερό στο 3,22% με το spread στις 106 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία υποχώρησε στο 2,49%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ήταν ιδιαίτερα αυξημένος στα 287 εκατ. ευρώ. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News