Business & Finance Δευτέρα 9/09/2024, 19:31
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη 0,8% για τον STOXX 600 στην αρχή της εβδομάδας

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη 0,8% για τον STOXX 600 στην αρχή της εβδομάδας

Με άνοδο έκλεισε την εβδομάδα ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600, ανακάμπτοντας από τις απότομες απώλειες του προηγούμενου πενθημέρου, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη. 

Ο STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,8%, αφού την προηγούμενη εβδομάδα απώλεσε 3,5% της αξίας του, στην χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από το Μάρτιο του 2023, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στο ασφαλές ενεργητικό εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. 

Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης ενισχύθηκαν από 0,7% έως 1% με το Παρίσι να καθοδηγεί τα κέρδη. 

Γεγονός που αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομία, τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη επιδεινώθηκε για τρίτο διαδοχικό μήνα το Σεπτέμβριο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. 

Εκτός από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και την ομιλία της προέδρου Κριστίν Λαγκάρντ, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή Αυγούστου που θα δημοσιοποιηθούν στις ΗΠΑ την Τετάρτη. 

Όλοι οι κλάδοι του STOXX 600 σημείωσαν άνοδο, με εξαίρεση τον κλάδο του real estate που υποχώρησε 0,2%, ο οποίος πήρε μία ανάσα μετά τα κέρδη 4% της προηγούμενης εβδομάδας. 

Ο κλάδος ταξιδίων και ψυχαγωγίας παρουσίασαν τις καλύτερες επιδόσεις με άνοδο 2,1%, χάρη στα κέρδη 5,3% της Entain, αφότου η εταιρεία τυχερών παιχνιδιών ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αύξησης των εσόδων της από τις online δραστηριότητές της στην αρχή του δεύτερου εξαμήνου ήταν καλύτερα του αναμενομένου. 

Στον αντίποδα η Adidas που απώλεσε 3%, καθώς η Barclays υποβάθμιση τη σύστασή της για την εταιρεία σε “equal weight” από “overweight”.

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News