Business & Finance Δευτέρα 9/09/2024, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανάκαμψη μετά τη χειρότερη εβδομάδα της χρονιάς

Wall Street: Ανάκαμψη μετά τη χειρότερη εβδομάδα της χρονιάς

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, ανακτώντας μερικώς το χαμένο έδαφος της περασμένης εβδομάδας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,79% στις 40.663,47 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,97% στις 5.461,29 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,22% στις 16.896,32 μονάδες.

Οι μετοχές της Boeing ενισχύονται άνω του 3%, η American Express και η Caterpillar σημειώνουν άνοδο άνω του 1%, ενώ οι τομείς της τεχνολογίας και των υπηρεσιών επικοινωνίας είναι οι τομείς με τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500, σημειώνοντας άνοδο άνω του 1% ο καθένας.

Η χρηματιστηριακή αγορά υπέστη σοβαρές απώλειες στην έναρξη της πρώτης εβδομάδας διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου, ενός ιστορικά δύσκολου μήνα για τις μετοχές. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 4,3%, καταγράφοντας τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο του 2023. Ο Nasdaq Composite σημείωσε βουτιά 5,8%, καταγράφοντας τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από το 2022, ενώ ο Dow των 30 μετοχών σημείωσε πτώση 2,9%.

Οι απώλειες αυτές ήρθαν μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου, η οποία υποδαύλισε τους φόβους για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας. Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή αποκάλυψαν ότι οι μισθοδοσίες εκτός της γεωργίας αυξήθηκαν μόλις κατά 142.000 έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 161.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα του Dow Jones. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,2%, όπως ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν δύο σημαντικές εκθέσεις για τον πληθωρισμό που θα μπορούσαν να καθορίσουν την επερχόμενη απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Οι εκθέσεις για τις τιμές καταναλωτή και τις τιμές παραγωγού του Αυγούστου αναμένεται να δημοσιευθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη το πρωί, αντίστοιχα.

Η αγορά έχει πλέον τιμολογήσει μια πιθανότητα 71% ότι η Fed θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίασή της και μόλις 29% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News