Business & Finance Δευτέρα 9/09/2024, 11:35
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτωτική τάση και επιφυλακτικότητα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτωτική τάση και επιφυλακτικότητα

Ασθενή πτωτική κίνηση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών κόντρα στην ανοδική αντίδραση που βγαίνει στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:30 διαμορφώνεται στις 1.438,55 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,32% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 9 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,43%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,42%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί σε ποσοστό 0,35% καθώς Alpha, Πειραιώς και Eurobank υποχωρούν, ενώ συγκρατημένη άνοδο καταγράφει μόνο η ΕΤΕ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης, του ΟΛΠ και της Τιτάν. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean, της Jumbo και της Lamda Development.

Η εβδοµάδα επιφυλάσσει πολλές ειδήσεις που ενδέχεται να επηρεάσουν την αγορά. Εκτός από τα στοιχεία για την πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη και την απόφαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ της Πέμπτη, το εσωτερικό ενδιαφέρον στρέφεται στην ετυµηγορία της Moody’s για το ελληνικό αξιόχρεο.

Εν τω μεταξύ, σε αναβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας προχώρησε την περασμένη Παρασκευή ο καναδικός οίκος DBRS, διατηρώντας την αξιολόγηση στο BBB (low). H DBRS είχε διατηρήσει τον περασμένο Μάρτιο την αξιολόγηση της χώρας στο BBB (low) με σταθερό το outlook. Υπήρξε, όμως, πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο πρώτος από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που έδωσε στη χώρα το investment grade.

Στο εταιρικό µέτωπο, ο ΔΑΑ παίρνει τη σκυτάλη των ανακοινώσεων των αποτελεσµάτων εξαµήνου την προσεχή Τρίτη. Την ίδια ηµέρα θα ανακοινώσει η «Φουρλής» ενώ την Τετάρτη ακολουθούν ΕΛΒΑΛΧαλκόρ και Aegean και την Πέµπτη οι Ανδροµέδα, Γενική Εµπορίου και Lamda Development. Παράλληλα, σε διανοµή µερίσµατος προχωρούν ΑΔΜΗΕ, Orilina Properties, Εβροφάρµα και Unibios.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανάκαμψη με το βλέμμα σε πληθωρισμό και ΕΚΤ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News