Business & Finance Παρασκευή 6/09/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες 2,5% για τον Nasdaq, στην χειρότερη εβδομάδα από το 2022

Wall Street: Απώλειες 2,5% για τον Nasdaq, στην χειρότερη εβδομάδα από το 2022

Σε βαθύ «κόκκινο» έκλεισαν και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, στον απόηχο των χειρότερων του αναμενομένου στοιχείων για την απασχόληση Αυγούστου στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν κυρίως τις κορυφαίες τεχνολογικές. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 1,73% κλείνοντας στις 5.408,42 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 2,55% στις 16.690,83 μονάδες, ενώ ο Dow Jones υποχώρησε 410,34 μονάδες ή 1% στις 40.345,41 μονάδες. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 υποχώρησε 4,3%, στην χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση απο το Μάρτιο του 2023, o Nasdaq απώλεσε 5,8% της αξίας του, στην χειρότερη εβδομάδα από το 2022, ενώ ο Dow Jones σημείωσε πτώση 2,9%. 

«Είναι μια κίνηση με γνώμονα το συναίσθημα που καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις ανησυχίες για την ανάπτυξη», δήλωσε η Έμιλι Ρόλαντ, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της John Hancock Investment Management.

Οι μετοχές των κορυφαίων τεχνολογικών βούλιαξαν, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν το ριψοκίνδυνο ενεργητικό εν μέσω ανησυχιών για την ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας. 

Η Amazon και η Alphabet υποχώρησαν περισσότερο από 3%, ενώ η Microsoft και η Meta Platforms απώλεσαν περισσότερο από 1%. Η Broadcom σημείωσε πτώση 9% καθώς οι προοπτικές για την κερδοφορία της στο τρέχον τρίμηνο δεν διαγράφονται ιδιαίτερα ευνοϊκές. Και άλλες εταιρείες ημιαγωγών ακολούθησαν τις απώλειες των Nvidia, Advanced Micro Devices και Marvell Technology που υποχώρησαν περισσότερο από 4% εκάστη. 

Τα στοιχεία για την απασχόληση Αυγούστου αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για εξασθένηση της αγοράς εργασίας. Τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν 142.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 161.000 που περίμεναν αναλυτές. Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,2% από 4,3%. 

«Η αγορά αναζητά κατεύθυνση και αυτή αναμένεται να προέλθει από την Φέντεραλ Ριζέρβ», ανέφερε ο Σαρλς Άσλι, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Catalyst Capital Advisors. 

Οι επενδυτές περιμένουν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τουλάχιστον κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση αυτού του μηνός, όμως η επιβράδυνση της αγοράς εργασίας έχει αυξήσει τα στοιχήματα ότι η αύξηση μπορεί να είναι και μεγαλύτερη. 

 

 

 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News