Business & Finance Παρασκευή 6/09/2024, 20:16
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Πτώση αποδόσεων με οριακές διακυμάνσεις μετά τα στοιχεία στις ΗΠΑ

Ομόλογα: Πτώση αποδόσεων με οριακές διακυμάνσεις μετά τα στοιχεία στις ΗΠΑ

Περιόρισαν την αρχική τους πτώση οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ μετά την ανακοίνωση των στοιχείων στις ΗΠΑ για την απασχόληση και τα σχόλια αξιωματούχου της Fed. Έκλεισαν ωστόσο πτωτικά την εβδομάδα. 

Πριν από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, οι αποδόσεις κατέγραφαν σημαντική πτώση. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε αρχικά στο 2,14%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο για να κλείσει ωστόσο ελαφρώς υψηλότερα στο 2,19%. Σε εβδομαδιαία βάση, αποκλιμακώθηκε εννέα μονάδες βάσης. 

«Τα στοιχεία για την απασχόληση Αυγούστου σκιαγραφούν μία μεικτή εικόνα για την κατάσταση της αμερικανικής αγοράς εργασίας», ανέφερε ο Μάικλ Μπράουν, στρατηγικός αναλυτής της Pepperstone.

Επίσης, ο διοικητής της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς ανέφερε ότι μία καλύτερα ισορροπημένη οικονομία άνοιξε την πόρτα για μείωση των επιτοκίων, ωστόσο οι δηλώσεις του δεν υποδηλώνουν βιασύνη για μείωση του κόστους δανεισμού. 

Η Fed είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, ωστόσο η αγορά είναι διχασμένη στο εάν η μείωση θα είναι των 25 ή 50 μονάδων βάσης. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς περιορίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από πέρυσι το Δεκέμβριο, στο 3,50%, για να κλείσει όμως ελαφρώς υψηλότεραστο 3,56%.

Στην ελληνική αγορά, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε οριακά στο 3,52% με το spread σταθερό στις 104 μονάδες βάσης, ενώ στην πενταετία το κόστος δανεισμού διαμορφώθηκε στο 2,52%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ περιορίστηκε στα 36 εκατ. ευρώ. 

 

moneyreview.gr

   

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News