Business & Finance Παρασκευή 6/09/2024, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προς τη χειρότερη εβδομάδα από τον Απρίλιο

Wall Street: Προς τη χειρότερη εβδομάδα από τον Απρίλιο

Νέα πτώση καταγράφεται στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση που έδειξαν ότι οι νέες μισθοδοσίες υπολείπονταν πολύ των εκτιμήσεων. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οδεύει προς το χειρότερο κλείσιμο εβδομάδας από τον Απρίλιο.

Ο βιομηχανικός Dow ενισχύεται μόλις 0,08% στις 40.786,7 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,45% στις 5.478 μονάδων και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 1,04% στις 16.956 μονάδες.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου έδειξε ότι τ νέα μισθολόγια αυξήθηκαν κατά 142.000 τον περασμένο μήνα, σε ένα ακόμη σημάδι επιβράδυνσης της αγοράς εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 161.000. Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,2% από 4,3% τον Ιούλιο, σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επιπλέον, τα στοιχεία του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν στις 89.000 νέες θέσεις εργασίας από 114.000 που ήταν η πρώτη εκτίμηση, η οποία είχε πυροδοτήσει το sell-off στις αρχές Αυγούστου. 

Παρά τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση των θέσεων εργασίας, οι μέσες ωριαίες αποδοχές έδωσαν μια θετική νότα, καθώς αυξήθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση. Η αύξηση αυτή ξεπέρασε τις προβλέψεις, οι οποίες έκαναν λόγο για αύξηση 0,3%. Σε ετήσια βάση, οι αποδοχές αυξήθηκαν κατά 3,8%, ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη για 3,7%.

«Τα στοιχεία για τη μισθοδοσία του Αυγούστου δείχνουν ότι οι κίνδυνοι αυξάνονται, καθώς η αγορά εργασίας σαφώς αποδυναμώνεται και η Fed πρέπει να παρέμβει», δήλωσε ο Sonu Varghese, παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής μακροοικονομικών θεμάτων στην Carson Group. «Η έκθεση σφραγίζει τη συμφωνία για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι πραγματικά αν η Fed θα προχωρήσει σε μεγάλη μείωση (50 μ.β.) για να προλάβει τους αυξανόμενους κινδύνους».

Τα στοιχεία αναμένεται να επηρεάσουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αργότερα αυτόν τον μήνα. Μια σειρά από αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας τροφοδότησε τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας, τρομάζοντας τις αγορές και μειώνοντας την όρεξη για ρίσκο τις τελευταίες εβδομάδες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Λιγότερες νέες θέσεις εργασίας – Στο 4,2% μειώθηκε η ανεργία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News