Business & Finance Πέμπτη 5/09/2024, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση

Wall Street: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση

Απομακρύνθηκαν ξανά οι επενδυτές από το ριψοκίνδυνο ενεργητικό εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, αναμένοντας τα κρίσιμα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση Αυγούστου στις ΗΠΑ. Η Wall Street έκλεισε τελικά με μεικτά πρόσημα, αφού παρουσίασε έντονες διακυμάνσεις στη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,3%, στις 5.503,41 μονάδες, ενώ ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 219,22 μονάδων ή 0,54% κλείνοντας στις 40.755,75 μονάδες. Ο Nasdaq κατάφερε ωστόσο να κλείσει με άνοδο 0,25% στις 17.127,66 μονάδες, αφού στην αρχή της συνεδρίασης είχε καταγράψει άνοδο 1,2%. 

«Βρισκόμαστε στο μέσον ενός νέου κύματος ανησυχιών για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Άρουν Σάι, στρατηγικός αναλυτής της Pictet Asset Management. 

Tα στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ ήταν απογοητευτικά καθώς έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν οι λιγότερες θέσεις εργασίας από το 2021, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας. Ωστόσο, τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας έδειξαν πτώση στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. 

Οι traders στοιχηματίζουν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια φέτος κατά 100 μονάδες βάσης, που σημαίνει μείωση των επιτοκίων μεγαλύτερη των 25 μονάδων βάσης. Δεδομένης επίσης της έμφασης που έδωσε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ στην αγορά εργασίας, πολλοί στη Wall Street πιστεύουν ότι τα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση θα υποδείξουν εάν η Fed θα κάνει μείωση 25 ή 50 μονάδων βάσης αυτό το μήνα. 

Για την Στήβ Σόσνικ της Interactive Brokers, ο κίνδυνος είναι ότι ακόμη κι εάν η Fed είναι αποφασισμένη να δράσει επιθετικά, μπορεί να είναι πολύ αργά για να αντιμετωπίσει την οικονομική επιβράδυνση. 

Επίσης, η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε 4,9% αφότου η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ανακοινωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει να κατασκευάζει λογισμικό αυτόνομης οδήγησης στην Ευρώπη και στην Κίνα στις αρχές του επόμενου έτους. Η Frontier Communications υποχώρησε 9,5% αφότου η Verizon ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αγοράσει την εταιρεία στο πλαίσιο συμφωνίας ύψους 20 δισ.δολαρίων. 

 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News