Business & Finance Πέμπτη 5/09/2024, 20:16
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Μικρές διακυμάνσεις στις αποδόσεις εν αναμονή των αυριανών στοιχείων στις ΗΠΑ

Ομόλογα: Μικρές διακυμάνσεις στις αποδόσεις εν αναμονή των αυριανών στοιχείων στις ΗΠΑ

Mεικτές τάσεις καταγράφησαν στην αγορά κρατικών ομολόγων του ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αύριο Παρασκευή.  

Οι αποδόσεις υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι τα στοιχεία για την απασχόληση θα δείξουν ότι η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται, από τη στιγμή που τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι τα νέα ανοίγματα σε θέσεις εργασίας μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια τρισήμισι ετών τον Ιούλιο. 

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν νευρική, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο λιγότερες του αναμενομένου θέσεις εργασίας, παρότι η δραστηριότητα στον κλάδο παροχής υπηρεσιών παρέμεινε σταθερή. 

Η απόδοση του γερμανικού διετούς υποχώρησε στο 2,28%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Αυγούστου. Στη γερμανική 10ετία η απόδοση περιορίστηκε στο 2,19%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Αυγούστου για να αυξηθεί εν συνεχεία ελαφρώς στο 2,21%. 

Στη Γερμανία, τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες έδειξαν απρόσμενη βελτίωση τον Ιούλιο, παρότι η αύξηση αποδίδεται σε κάποιες μεγάλες παραγγελίες. Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι πωλήσεις λιανικής στην Ευρωζώνη υποχώρησε ελαφρώς τον Ιούλιο. 

Στη Γαλλία, η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 2,91%, ελαφρώς υψηλότερα από το 2,89% στη αρχή της συνεδρίασης. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διόρισε πρωθυπουργό τον πρώην Επίτροπο της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ σε μια προσπάθεια να τερματίσει την πολιτική παράλυση μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και Ιουλίου. 

Το premium κινδύνου που ζήτησαν οι επενδυτές για να διακρατήσουν γαλλικά κρατικά ομόλογα έναντι των γερμανικών περιορίστηκε ελαφρώς στις 70 μονάδες βάσης. 

Στην ελληνική αγορά, οι αποδόσεις παρέμειναν στα ίδια περίπου επίπεδα, στη 10ετία στο 3,23% με το spread ωστόσο να υποχωρεί στις 104 μονάδες, ενώ στην πενταετία το κόστος δανεισμού κινήθηκε στο 2,53%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ αυξήθηκε στα 116 εκατ. ευρώ. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News