Business & Finance Πέμπτη 5/09/2024, 11:29
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανακάμπτει με οδηγούς Jumbo και τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανακάμπτει με οδηγούς Jumbo και τράπεζες

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να ανακάμπτει μετά τη χθεσινή υποχώρηση την ώρα που και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφεται προσπάθεια ανάκαμψης στον απόηχο των τριήμερων απωλειών και του sell-off της Τρίτης στη Wall Street.

O Γενικός Δείκτης στις 11:20 διαμορφώνεται στις 1.445,89 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,69% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 13 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,79%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,39%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται σε ποσοστό 0,8% μετά την αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τη Fitch σε ΒΒ+ με θετικό outlook.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (+5%), μετά την αύξηση 7% στις πωλήσεις της τον Αύγουστο και το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών που ανακοίνωσε.

Ακολουθούν οι μετοχές της Eurobank, της ΔΕΗ και της Alpha Bank. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης, της Autohellas και της Elvalhalcor.

Εν τω μεταξύ, ήπια ανοδική αντίδραση βγαίνει στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μετά από τρεις ημέρες ισχυρών απωλειών, εν αναμονή της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Χθες η Wall Street έκλεισε με μεικτά πρόσημα.

Οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ έπειτα από τα στοιχεία της µεταποίησης, οι οποίοι οδήγησαν σε µίνι sell-off στη Wall Street την Τρίτη, σε συνδυασµό µε τα αδύναµα στοιχεία και για την κινεζική οικονοµία, όπου η µεταποιητική δραστηριότητα βούτηξε σε χαµηλό έξι µηνών, ήρθαν να αποδείξουν αυτό για το οποίο έχουν προειδοποιήσει οι αναλυτές: ότι ο Σεπτέµβριος είναι ένας δύσκολος ιστορικά µήνας για τις αγορές και φέτος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Πάντως, όπως επισηµαίνουν εγχώριοι αναλυτές στην «Καθημερινή», το Χ.Α. συνεχίζει να έχει µπροστά του θετικούς καταλύτες, ενώ η νέα αναβάθµιση των ελληνικών τραπεζών από τη Fitch αποτελεί ένα ακόµη θετικό σήµα για τους επενδυτές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές συστημικές τράπεζες – Θετικό outlook

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Προσπάθεια αντίδρασης με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Wall Street: Eπιστροφή στην ομαλότητα μετά το χθεσινό sell off

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News