Business & Finance Πέμπτη 5/09/2024, 10:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Προσπάθεια αντίδρασης με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Προσπάθεια αντίδρασης με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ήπια ανοδική αντίδραση βγαίνει στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μετά από τρεις ημέρες ισχυρών απωλειών, εν αναμονή της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με οριακή άνοδο 0,03% στις 515 μονάδες με την πλειοψηφία των κλάδων να κινούνται σε αρνητικό έδαφος. 

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,27% στις 18.641 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,1% στις 7.493,39 μονάδες και στη Βρετανία o FTSE 100 κινείται θετικά κατά 0,17% στις 8.738 μονάδες. Τέλος, ο ιταλικός MIB κερδίζει 0,16%. 

Ο Stoxx 600 σημείωσε πτώση στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις του Σεπτεμβρίου, αφού έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τις 525 μονάδες την Παρασκευή.

Το επενδυτικό κλίμα κλονίστηκε διεθνώς για άλλη μια φορά αυτή την εβδομάδα εξαιτίας των μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, καθώς η αδυναμία στη μεταποίηση και οι χαμηλότερες από το αναμενόμενο θέσεις εργασίας υπέδειξαν επιβράδυνση της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου – και αναζωπύρωσαν τη συζήτηση σχετικά με το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 αντί για 25 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στις επικείμενες ανακοινώσεις των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, ιδίως στις αρχικές αιτήσεις ανεργίας την Πέμπτη και στις μη αγροτικές μισθοδοσίες και το ποσοστό ανεργίας την Παρασκευή. Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιουλίου ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για το sell-off που σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου.

moneyreview.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News